Sudbine

“IMAO RAZUMIJEVANJA ZA PACIJENTE” Još jedan ljekar preminuo od korone, Dr Jovanović se nije izborio sa zarazom

U Kraljevu je poslije kraće bolesti preminuo hirurg u penziji dr Miroljub Jovanović.

“IMAO RAZUMIJEVANJA ZA PACIJENTE” Još jedan ljekar preminuo od korone, Dr Jovanović se nije izborio sa zarazom
FOTO: KRALJEVO ONLAJN/SCREENSHOT

Jovanović je rođen šestog decembra 1949. godine u Uroševcu. Osnovnu i srednju školu je završio u Kraljevu, a Medicinski fakultet u Skoplju, navodi Kraljevo onlajn.

U Zdravstvenom centru “Studenica” je bio zaposlen od 1978. godine, najprije u Službi opšte medicine. Po završetku specijalizacije u Beogradu, 1986. godine, prelazi u Službu opšte hirurgije gdje ostaje do šestog decembra 2014. godine, kada je penzionisan.

Po prirodi staložen i tih, uvijek je imao dovoljno vremena i razumijevanja za kolege, saradnike i pacijente. Svoje znanje je nesebično prenosio mlađim kolegama i bio veoma ponosan na njihove uspjehe.

Dr Jovanović je bio dugogodišnji odbornik u Skupštini Kraljeva, a tokom 1996. godine bio je predsjednik Opštine Kraljevo. U periodu od 1997. do 2000. godine i direktor Opšte bolnice, koja je tada bila u sastavu ZC “Studenica”.

Pročitajte još

Bio je oženjen, otac dvoje djece. Biće sahranjen na novom kraljevačkom groblju u utorak, 12. januara 2021. godine u 12 časova.

Kako je Sindikat ljekara i farmaceuta Srbije saopštio na svojoj zvanično Fejsbuk stranici, penzionisani hirurg Jovanović preminuo je od korona virusa, prenosi Blic.

– Od covid 19 je preminuo dr Miroljub Jovanović, spec. opšte hirurgije u penziji iz Kraljeva. Neka mu je vječna slava! – stoji u objavi SLFS.