Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

IMATE NAJEZDU SMRDIBUBA? Evo kako da napravite sprej od samo tri sastojka

Zabava
Autor:

Foto: Profimedia

Ove godine, svi se slažu, najezda smrdibuba je intenzivnija od svih prethodnih. Mnogo je teorija zašto je to tako – neki kažu da je problem u nedostatku vrabaca koji su prirodni neprijatelji smrdibuba, drugi kažu da je ova sorta iz Kine prosto neuništiva, a neki kažu da su problem i blage jeseni i zime. Bilo kako bilo, situacija je nesnosana, ali ne baš i bezizlazna. Postoji potpuno prirodno rješenje da ih se otarasite.

U ovo vrijeme smrdibube gledaju da nađu sebi mjesto da prezime, i rado bi vam glumile cimere. Zbog toga je zapravo vrlo važno da ih istjerate iz stana u što kraćem roku, kako ne biste prošle kao momak kome su bukvalno upropastile stan.

Ono što je čudno i prilično otežavajuća okolnost je to što su uobičajeni načini za istrebljivanje buba pred njima nemoćni. Ono što svakako treba da uradite jeste da stavite mrežicu na prozore. Pored toga, možete i da okačite ispred ulaznih vrata ili na terasu žuti papir. Naime, žuta boja ih privlači, pa će, ako im namjestite papir spolja, ostati van kuće, piše Blic Žena.

A pored toga, postoji i nekoliko prirodnih mućkalica kojima se ljudi već dugo služe kako bi smrdibube protjerali iz stanova.

Sve što treba da uradite jeste da u jednu činiju sipate sapunicu, a iznad nje namjestite izvor svjetlosti. Tako namještenu ostavite je preko noći – biće neodoljiva za smrdibube koje će upasti u nju i udaviti se u sapunici.

Sprej koji ih ubija iste sekunde

Potrebno je:

120 ml sirćeta

60 ml sapunice od deterdženta za pranje sudova

240 ml tople vode

Dobro sve promućkajte pa sipajte u posudu sa raspršivačem. Ciljajte direktno na bube – ova mješavina ubija ih čim ih dotakne.

Mućkalica od ljuski crnog luka

Ova mućkalica pogodna je za poljoprivrednike, a ovako se priprema: Oko 20g ljuski crnog luka prelijte sa litrom vruće vode, pa ostavite da odstoji pet dana. To onda procijedite a tečnost koristite za tretiranje biljaka. Prskajte ih svakog dana tri puta dnevno, oko pet dana.

Mućkalica od ljutih papričica

Usitnite 100 g papričica, prelijte sa litrom vode i kuvajte oko sat vremena na umjerenoj temperaturi u poklopljenoj posudi. Tečnost ostavite da stoji dva dana, pa procijedite. Biljke tretirajte tako što ćete na 100 ml tečnosti dodati 10l vode pa onda prskati.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO