Društvo

Imenovanje do kraja mjeseca: Obavljeni intervjui sa kandidatima za glavnog tužioca

Intervjui sa četiri kandidata za glavnog tužioca Tužilaštva BiH obavljeni su danas u prostorijama Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH, rečeno je Srni u VSTS.

Imenovanje do kraja mjeseca: Obavljeni intervjui sa kandidatima za glavnog tužioca
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Na razgovor su bili pozvani vršilac dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanko Kajganić i tužioci Diana Kajmaković i Miroslav Janjić, kao i Seid Marušić, s obzirom na to da su njihove prijave verifikovane nakon konkursne procedure.

Na intervju je pristupila i Kajmakovićeva, koja je sa mjesta šefa Odjeljenja za korupciju Tužilaštva BiH premještena u Odjeljenje za ratne zločine i protiv nje je pokrenuta interna istraga zbog toga što su je dvije kriminogene osobe pominjale u aplikaciji “Skaj”, zbog čega se sada sve provjerava.

Pročitajte još

Federalni mediji tvrde da je Kajmakovićeva i dalje na bolovanju, nakon što je prije mjesec lakše povrijeđena u saobraćajnoj nesreći, u kojoj je nepoznato vozilo udarilo u službeni automobil Tužilaštva BiH.

Predsjednik VSTS Halil Lagumdžija najavio je da će glavni tužilac Tužilaštva BiH biti imenovan na narednoj sjednici VSTS koja je planirana za 28. i 29. septembar.

Prihvati notifikacije