Zabava

"IMPULSIVNO SAM ODREAGOVALA" Milica Pavlović o ratu sa Anom Nikolić

Milica Pavlović je još jednom pričala o aferi "Provereno", kada je htjela da razjasni neke stvari za ko je smatra da "javnost nije baš najbolje ukapirala".

"IMPULSIVNO SAM ODREAGOVALA" Milica Pavlović o ratu sa Anom Nikolić
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER

Milica je sada na Instagramu napisala šta se tačno dešava i kako reaguje na demo verziju Ane Nikolić.

– S obzirom na to da se kompletna situacija ne stišava i da do mene stalno dolaze najrazličitije izjave, komentari i da vidim da veliki broj mojih koleginica uopšte nije razumio suštinu, osjećam obavezu i imam želju da zbog njih i same publike samo objasnim još nekoliko stvari.

Ni sama nisam reagovala kada je procurio demo – mislila sam da je slučajno. Svima nam se dešavaju greške.

FOTO: MILAN ILIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: MILAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Moja reakcija je uslijedila nakon što sam vidjela da neko želi da prisvoji moju pjesmu, eksploatiše je, pjeva je na nastupima sa drugačijim tekstom, najavljuje nastupe sa svojom demo verzijom, najavljuje je kao svoju novu pjesmu, čeka da se napiše druga strofa (koja već postoji?), a zatim dolaze informacije da postoje planovi da moja pjesma u toj demo verziji drugog izvođača bude zvanično izdanje jedne producentske kuće i da drugi izvođač bez ikakvih zakonskih prava čak snimi spot za nju. (I sve to bez obzira što je pjesma uredno kupljena, zavedena i ima svog vlasnika, ekranizovana i objavljena).

Autori su bez ikakve sumnje javno stavili do znanja da je pjesma uredno kupljena i plaćena, te da sam ja jedini izvođač koji ima pravo na nju. Dakle, nema nikakve sumnje da je došlo do neke greške, da je pjesma duplo plaćena, da su prava na pjesmu ustupljena drugim izvođačima – zaključak: niko nikome nije oteo pjesmu. Pjesma ima samo jednog vlasnika. Pjesma pripada jednoj osobi. ZAKONSKI.

Podršku na ličnom nivou nisam očekivala. Nije mi važno da neko kaže da sam ja u pravu. Oduvek se sama borim za sve što želim, ulažem zadnji atom snage u ovaj posao i u skladu sa tim i očekujem rezultate. ALI!!! Ovo nije situacija koja se samo mene tiče. Smatram da je negdje dužnost svakog od nas da ne dozvolimo da se ovakve stvari u našem poslu NORMALIZUJU. Ne mogu da prihvatim da bi bilo ko od nas dozvolio da postane normalno da bilo koji kolega/koleginica snimi album, snimi spotove, uloži ogroman trud, rad, snagu, novac u projekat, i da je normalno da neko ko je prije njega snimio demo za pjesmu koja postane hit pomisli da je skroz okej da objavi svoj demo i pokuša da prisvoji pjesmu samo zato što je hit. To nije moja LIČNA BORBA, već naša ZAJEDNIČKA BORBA da svi zajedno, bez obzira na naša lična mišljenja, probleme i sukobe, ipak postavimo pravila i granicu šta su neki moralni, etički i poslovni kodeksi. I šta se NE RADI. Nikada. Nikome.

Da, situacija se „slomila“ na meni. Ponavljam, nisam očekivala da bilo ko stane u moju zaštitu, već da ljudski zajedno pošaljemo poruku publici, ali i svim budućim pokušajima ovog tipa – da se to ne radi. Priznajem, jesam impulsivno odreagovala, jer nisam mogla da shvatim da u momentu kada se poteglo ovako ozbiljno pitanje oko kodeksa ponašanja u NAŠEM poslu – niko nema komentar. I još misli da treba da bira bilo kakvu stranu. Ovdje strane nema. Ispravno je jedino da niko od nas nikada ne bi pokušao da prisvoji na takav način nešto što mu ne pripada. I to je sve što bi bilo ko od nas očekivao kada se desi ovakva situacija, jer ja negdje vjerujem da se svi trudimo da ispred svega budemo dobri i pošteni ljudi. I ogromno hvala kolegama koje su razumjele moj apel i shvatile da je riječ o tome da je nedopustimo da se bilo ko od nas tako ponaša.

Pročitajte još

Odlično me svi poznajete. Nikada nisam uperila prst u kolege, ne gradim karijeru na skandalima, prepucavanjima i ako nemam o nekome da kažem nešto lijepo, radije prećutim. I to drage kolege svi vi odlično znate. Od mene ste mogli samo da očekujete podršku i lijepu reč, nikada nož u leđa. Oduvijek sam se trudila da budem maksimalno fokusirana i posvećena onome zbog čega svakog od nas publika i podržava i voli – da snimam pjesme, spotove, nastupe. Da opravdam to povjerenje koje imam od strane publike, jer moje primarno zanimanje jeste pjevačica. I želim da od mene uvijek dobiju maksimum i da znaju da je za mene ZAPOVIIJEST da povezanost sa njima cijenim, poštujem i uvažavam. I tako će i ostati – napisala je Milica na Instagramu, piše Blic.

Prihvati notifikacije