Gradovi

IMUNIZACIJA U BIJELJINI Vakcinacija bez zakazivanja za starije od 65 i hronične bolesnike

Dom zdravlja Bijeljina danas i sutra zbog velikog interesovanja građana sprovodi dvodnevnu vakcinaciju bez zakazivanja "astra zeneka" vakcinom i odziv je prvog dana odličan, rekao je Srni epidemiolog Mladen Grujičić.

IMUNIZACIJA U BIJELJINI Vakcinacija bez zakazivanja za starije od 65 i hronične bolesnike
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

On je napomenuo da je u ovoj drugoj fazi vakcinacije još riječ o građanima starijim od 65 godina i licima sa hroničnim oboljenjima.

– Zahvaljujući Vladi Republike Srpske i Institutu za javno zdravstvo koji su obezbijedili vakcine omogućili smo građanima da se danas i sutra vakcinišu bez zakazivanja jer je veliko interesovanje za vakcinaciju protiv virusa korona – istakao je Grujičić.

Prema njegovim riječima, u Bijeljini je do sada protiv virusa korona vakcinisano više od 4.000 građana, revakcinisano njh 2.400, a za vakcinaciju je od početka prijavljeno gotovo 10.000 građana starijih od 65 godina.

– Najviše ljudi vakcinisano je ruskom vakcinom `sputnjik`, potom vakcinom `astra zeneka`, `fajzer` i `sinovak` i krajem ove nedjelje očekujemo nastavak vakcinacije zakazanih građana `sputnjik` vakcinom, potom i kineskom vakcinom `sinofarm`, kao i dolazak novih doza vakcina `astra zeneke` i `fajzera`” -najavio je Grujičić.

Pročitajte još

Epidemiolog bijeljinskog Doma zdravlja istakao je da u vakcinalnom centru poštuju sve preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i da, za sada, nisu imali nijednu pritužbu građana, naprotiv, dobijaju pohvale za dobro uređen sistem vakcinacije.

– Držimo se i uputstava samog proizvođača vakcina i strogo postupamo prema tome, poštujući mjere opreza i za sada nemamo neželjeljenih događaja u procesu vakcinacije – rekao je Grujičić i zaključio da je u zaštiti populacije od virusa korona mnogo posla već urađeno, ali i da još više posla predstoji.

Prema riječima epidemiologa, ohrabrujuće je da je u protekle dvije nedjelje u Bijeljini tendencija smirivanja i usporavanja epidemije virusa korona.

Prihvati notifikacije