Hronika

INCIDENT U BOLNICI Pacijent razbio vrata i urlao na doktore, pa se dao u bijeg

Muškarac (34) iz Vlasotinca, koji je bez uputa došao u Urgentni centar leskovačke Opšte bolnice, slomio je ulazna klizna vrata na toj službi, urlao na ljekare, a zatim pobjegao sa lica mjesta.

INCIDENT U BOLNICI Pacijent razbio vrata i urlao na doktore, pa se dao u bijeg
FOTO: VALDRIN XHEMAJ/EPA

Incident se desio oko 18.20 minuta.

– On se pojavio u Urgentnom centru bez uputa. Imao je, po pretpostavkama ljekara, napad žući i bio je u bolovima. Uzeta mu je krv za laboratoriju i poslat je da uradi rendgen. Kada se vratio na odjeljenje sa snimcima, bio je zamoljen da sačeka da stignu laboratorjske analize, kako bi ljekari mogli ponovo da ga pregledaju, ali on je počeo da urla, šutira sve oko sebe nogama, a onda je polomio staklo na ulaznim vratima – prepričava direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević.

Kako kaže, mladić je nakon toga pobjegao.

Dimitrijević ističe da ovo nije prvi put da se dešavaju slični incidenti sa “nervoznim” pacijentima, te moli građane da budu strpljivi.

Pročitajte još

– Nikoga ko je došao bez uputa na urgentni nismo izbacili. Ipak, u ovoj službi zaista postoje pacijenti koji zahtijevaju urgentni pregled ili sanaciju povreda. Oni kojima život nije urgožen bi trebalo da imaju razumijevanja i da sačekaju. Nažalost, često nije tako, te se dešavaju i ovakve stvari – zaključuje.

Podsjeća da se sličan incident desio pre dve godine u ovoj istoj službi, te da je nezadovoljni pacijent i tada polomio prozore u hodniku bolnice, piše Telegraf.

Prihvati notifikacije