Svijet

"Informacije koje dolaze sa mjesta nesreće su zabrinjavajuće" Oglasili se zvaničnici nakon incidenta s helikopterom predsjednika Irana

Helikopter sa iranskim predsjednikom Ebrahimom Raisijem navodno je imao "incident pri slijetanju" u istočnom Azerbejdžanu. 

"Informacije koje dolaze sa mjesta nesreće su zabrinjavajuće" Oglasili se zvaničnici nakon incidenta s helikopterom predsjednika Irana
FOTO: IRNA NEWS AGENCY HANDOU/EPA

Iako i dalje nije jasno šta se tačno dogodilo, na društvenim mrežama pojavila se posljednja fotografija helikoptera, prije nego što je letjelica nestala.

Neimenovani iranski zvaničnik rekao je Rojtersu da su životi predsjednika i njegovog ministra spoljnih poslova „u opasnosti“ nakon „sloma“.

Do sada su iranski državni mediji izvještavali da je helikopter predsjednika Ebrahima Raisija bio prinuđen da izvrši „tvrdo sletanje“.

Pročitajte još

Svi vojni resursi biće iskorišteni za operacije potrage i spasavanja, rekao je načelnik generalštaba iranske vojske, prenosi Rojters.

I dalje se nadamo, ali informacije koje dolaze sa mjesta nesreće su zabrinjavajuće – rekao je neimenovani izvor Rojtersu.

Helikopter je poletio nakon otvaranja brane Kiz Kalasi. Među putnicima helikoptera, osim Ebrahima Raisija, bili su i ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahijan, guverner Istočnog Azerbejdžana Malik Rahmati i još nekoliko drugih, navodi agencija “Irna”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu