Društvo

Inspekcija rada vodi dva postupka u slučaju Slobodanke Todorić

Republička inspekcija rada trenutno vodi dva inspekcijska postupka u vezi sa radno-pravnim statusom radnice Slobodanke Todorić kod poslodavaca “Amika” d.o.o.  Derventa i “RELAXSHOE BOSNIA” d.o.o. Derventa.

Inspekcija rada vodi dva postupka u slučaju Slobodanke Todorić
Foto: Ustupljene fotografije

Ovo je za Srpskainfo rečeno u Inspektoratu Republike Srpske, a inspketor rada iz Doboja bio je u kontroli u ove dvije firme i početkom naredne sedmice biće sačinjeno rješenje kojim se Slobodanka, oboljela od karcionoma i kojoj je odstranjen bubreg, vraća na posao bez kojeg je ostala nakon četvrte i teške operacije u Beogradu, i to samovoljovom poslodavca.

Nakon izvršenog uvida u dokumentaciju poslodavaca, sačinjavanja zapisnika o izvršenoj kontroli i utvrđivanja svih relevantnih činjenica, prema poslodavcu će se preduzeti upravne mjere putem rješenja. U toku je postupak definisanja i preciziranja mjera koje će se naložiti poslodavcu, a nakon čega ćemo moći saopštiti cjelovitu informaciju – rečeno je za Srpskainfo u Inspektoratu RS.

Pročitajte još

Slobodanka će uskoro biti vraćena na posao, potvrdio je njen muž Mladen Todorić.

– Nazvala me je inspektorka rada iz Doboja u petak ujutru i rekla da će Slobodanka biti vraćena na posao, a da će firma i odgovorno lice biti kažnjeni – rekao nam je Mladen Todorić, Slobodankin suprug.