Digitalna Srpska

Instagram testira novu funkciju: Aplikacija dobija reklame koje nemoguće izbjeći

Društvena mreža Meta počela je da testira funkciju pod nazivom „Ad Break“. Njom će uvesti reklame koje nije moguće preskočiti, sa trajanjem od tri do pet sekundi.

Društvene mreže
FOTO: CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH/EPA

Ad Breaks su novi način prikazivanja reklama na Instagramu. Ponekad ćete morati da pogledate reklamu prije nego što nastavite sa pregledom sadržaja – stoji u opisu ove funkcije koju objašnjava portal Neowin.

Iako se tehnološke firme poput Mete odavno oslanjaju na reklame kao glavni izvor prihoda, reklame koje je nemoguće izbjeći za brojne korisnike predstavljaju kontroverznu „uslugu“.

Pročitajte još

Najnoviji napori Instagrama izazvali su kritike na društvenim mrežama poput Redita i X-a.

– Uskoro (obavezne reklame) stižu na sve platforme. Ovo će biti posljednja kap za mene kada je Instagram u pitanju. Mogao sam da podnesem gomilu reklama rasutih po aplikaciji, ali obavezne reclama – primjer je jednog od komentara na Redditu, piše Blic.

Čini se da je funkcija Ad Breaks trenutno dostupna malom broju korisnika, a Instagram testira kako ljudi reaguju na novi format reklama.

Još uvijek nema zvanične potvrde od strane kompanije kada će (ili da li će) obavezne reklame biti uvedene na Instagramu u većem obimu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu