Politika

"Investicije ENORMNO POVEĆANE" Pekićeva tvrdi da su putni troškovi Predsjedništva uvećani za 100 odsto

Poslanik PDP u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mira Pekić, rekla je da je predloženi budžet zajedničkih institucija BiH za tekuću godinu za čak 31 milion viši u odnosu na prethodnu, vrlo neosjetljiv na ekonomsko stanje u BiH i odražava bahatost predlagača.

"Investicije ENORMNO POVEĆANE" Pekićeva tvrdi da su putni troškovi Predsjedništva uvećani za 100 odsto
FOTO: PDP

Pekićeva kaže da su sredstva za kupovine automobila, „kapitalne investicije“ za kupovinu namještaja, povećanja broja zaposlenih enormno povećana.

Pročitajte još

– Predsjedništvo BiH i Ministarstvo inostranih poslova kupuju po devet novih automobila za 635.000, odnosno 500.000 KM. Za istu svrhu Parlament BiH izdvaja takođe 500.000 KM, a Generalni sekretarijat 360.000 KM. Na sve to, putni troškovi za Parlament BiH su uvećani za 46%, a za Predsjedništvo za čak 100% – kaže Pekićeva.

Pekićeva dodaje da je predviđena i budžetska rezerva u iznosu od 17,3 miliona za borbu protiv virusa korona.

– Dosadašnji rezultati institucija BiH u upravljanju krize izazvane virusom korona su, blago rečeno, razočaravajući. I dalje ostaje nejasno kako će se koristiti predviđena budžetska rezerva, jer bi bilo realnije da je dodijeljena entitetima u čijim nadležnostima je zdravstvo. Međutim, praksa u posljednje dvije godine je pokazala da vlast predvođena SNSD-om i njihovim koalicionim partnerima konstantno povećavajući budžet za nivo BiH zapravo radi na ispunjavanju cilja jačanja institucija BiH – zaključuje Pekićeva.

Prihvati notifikacije