Svijet

IPAK NIJE BILO DOKAZA PROTIV NJE Oslobođena žena za koju se sumnjalo da je ZATOČILA SINA NA 30 GODINA

Švedski tužioci odustali su zbog nedostatka dokaza od optužnice protiv starije žene za koju se sumnjalo da je sina držala zatvorenog u stanu u predgrađu Stokholma gotovo 30 godina.

IPAK NIJE BILO DOKAZA PROTIV NJE Oslobođena žena za koju se sumnjalo da je ZATOČILA SINA NA 30 GODINA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Žena je u utorak uhapšena zbog sumnje da je svog sina, sada starog 40 godina, skoro tri decenije držala zatočenog u stanu, ali je juče puštena na slobodu, da bi tužioci već danas odustali od optužnice zbog nedovoljno dokaza.

– Nismo pronašli nikakve indikacije da je bio zaključan, vezan ili fizički spriječen da napusti stan. Nema indikacija da je bio u zaključanom prostoru – rekla je tužiteljka Ema Olson agenciji AFP.

Istakla je i da je sam muškarac rekao da je njegova odluka da li želi ili ne da napusti stan.

– Odrasla je osoba i mogao je da izađe ako želi – objasnila je Olson, napominjući da ima svjedoka koji su ga vidjeli napolju.

Žena je već pri hapšenju negirala da je sina držala zatočenog i nanijela mu teške tjelesne povrede sa kojima je zatečen u stanu.

U stanu ga pronašla sestra

Muškarca je u stanu pronašla njegova sestra, koja se odatle preselila kao tinejdžerka, ali je upozoravala na to da bi joj brat mogao biti zatočen pošto ga nikada nije viđala.

Rekla je da je još kao dijete uzalud pokušavala da alarmira okolinu zbog  brata koji je sa 12 godina bio prinuđen da napusti školu.

Vratila se kod majke jer je čula da je završila u bolnici, a tamo je zatekla stan koji je zaudarao na mokraću, trulež i prljavštinu, prenosi RTS.

U mračnoj kuhinji pronašla je brata sa povredama na nogama i bez gotovo svih zuba, skoro nesposobnog da govori.

Čovjek je prebačen u bolnicu, nakon čega je o slučaju obaviještena policija. Cijeli slučaj ispituju i socijalne službe.