Društvo

IPAK, OSTANITE KOD KUĆE! Proljeće se pokazuje u punom sjaju, za vikend u BiH sunčano i TOPLO

Narednih dana u BiH nas očekuje vrijeme bez padavina, tako da će vikend biti sunčan uz rast temperature i do 25 stepeni.

IPAK, OSTANITE KOD KUĆE! Proljeće se pokazuje u punom sjaju, za vikend u BiH sunčano i TOPLO
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), prvi dan vikenda (subota) u BiH će biti sučano uz prolazno i umjereno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura vazduha kretaće se između tri i osam stepeni, na jugu od osam do 13. Najviša dnevna temperatura biće uglavnom između 18 i 23, a na jugu do 26 stepeni.

I nedjelja će biti sunčana uz povremeno oblačno vrijeme i vjetar umjerene jačine. Najniža jutarnja temperatura većinom će biti između dva i sedam, a na jugu od osam do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 20 i 25 stepeni.

I početak radne sedmice (ponedjeljak) će biti vedar i sunčan, a temperatura će se u jutarnjim satima kretati većinom između četiri i devet, na jugu BiH od devet do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura će uglavnom biti između 20 i 25 stepeni.

Iako su dani vikenda većini stanovnika prilika da u šetnji i na otvorenom provedu vrijeme, a uz to je i sunčanom vremenu teško odoljeti, ipak, zbog trenutne epidemiološke situacije u vezi s korona virusom apelujemo na građane da budu disciplinovani i ostanu kući i sačuvaju svoje i zdravlje drugih, prenosi Klix.