Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ISPLIVALI ŠOKANTNI DETALJI Starački dom u kojem je izgorjelo šest ljudi bio ILEGALAN

Svijet
Autor:

Foto: Youtube screenshot

Jutro poslije tragedije u Andraševcu preseljeni su korisnici ilegalnog doma za starije.

Neki su se vratili porodicama, a neki su premješteni u drugi dom.

Darinka Sviben, direktorka doma za starije osobe Lobor-grad, za Dnevnik Nove TV kaže da kod njih, s obzirom na to da se radi o teškoj, vanrednoj situaciji, u kriznom smještaju mogu ostati do šest mjeseci.

Stanislava Erdelja, direktorka Centra za socijalnu zaštitu Donja Stubica, kaže da će se raditi s korisnicima i reći će kakva je situacija.

– Ovdje nema mogućnosti ostanka jer, kao što znate, taj dom ne postoji. Dakle, ne možete zatvoriti nešto što očito nije ni otvoreno – kaže Erdelja.

Ni izgorjeli objekat ni kuća pored njega, kao ni zaposleni i korisnici ni u čijoj evidenciji nisu ni bili, potvrđuje i Martina Gregurević Šanjug, pročelnica u Krapinsko-zagorskoj županiji.

– Minimalni uslovi nikad nisu bili utvrđivani niti je izdano odgovarajuće rješenje o početku rada za porodičnu kuću na adresi Dolinska 22 niti drveni objekat koji se nalazi u dvorištu te kuće – otkrila je Gregurević Šanjug.

Juče su na mjesto tragedije stigli i inspektori rada. Zatekli su, saznaje Index.hr pet radnika. Od vlasnice doma sutra će zatražiti sve ugovore o radu.

(Index)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO