Društvo

ISTEKAO ROK ZA DOBIJANJE DOZVOLE ZA IZGRADNJU Komisija za koncesije kontroliše firmu ĐOKIĆEVOG ŠOFERA

U Komisiji za koncesije Republike Srpske nismo dobili odgovor da li je firma “New energy”, čije je suvlasnik vozač ministra Petra  Đokića, dobio potrebne saglasnosti i dozvole za gradnju male hidroelektrane vrijedne 3 miliona konvertibilnih maraka.

ISTEKAO ROK ZA DOBIJANJE DOZVOLE ZA IZGRADNJU Komisija za koncesije kontroliše firmu ĐOKIĆEVOG ŠOFERA
FOTO: GORAN TADIĆ/SCREENSHOT FACEBOOK

Po koncesionom ugovoru, koncesionar ima obavezu da u roku od godinu dana od dana potpisivanja ugovora dostavi potrebne dozvole i saglasnosti nadležnih organa. Ugovor o koncesiji je potpisan u maju prošle godine i njime je definisano da u roku od godinu dana od dana dobijanja dozvola ovaj koncesionar treba da izgradi malu HE.

Inač, rok za dobijanje dozvola je jedna od odredbi svih koncesionih ugovora, a Komisija za koncesije je nadležna za kontrolu.

Budući da smo u odgovoru Komisije dobili ono što je već poznato, odnosno koliki je rok za izgradnju ove HE, zatražili smo dodatno objašnjenje od direktora Radenka Đurice.

Pročitajte još

Koliko mi je poznato, kolege iz Komisije provjeravaju ovog koncesionara. Zbog toga ne mogu da kažem da li ova firma ima dozvole i saglasnosti nadležnih institucija – rekao je kratko za Srpskainfo Radenko Đurica.

Inače, riječ je o zanimljivom slučaju – bivše Ministarsto industrije, energetike i rudarstva, na čijem čelu je bio Petar Đokić, dodijelilo je komisiju za gradnju male HE firmi čiji je suvlasnik njegov vozač Goran Tadić.

Na naš upit Đokić je izričito tvrdio da nije znao čija je firma, a da nije upoznat i da ga ne zanimaju poslovni planovi njegovog vozača.

Srpskainfo nije uspjela stupiti u kontakt s Tadićem.