Politika

“Istina je kristalno jasna” Tegeltija poručio da je Eskobar razotkrio podaništvo opozicije iz Srpske

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija ocijenio je da je opozicija u Republici Srpskoj pokazala da ne vodi politiku Srpske već stranih centara moći, dok je izjavom izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara isprofanisana do mjere da je potpuno potrošena kao politički faktor.

“Istina je kristalno jasna” Tegeltija poručio da je Eskobar razotkrio podaništvo opozicije iz Srpske
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

On kaže da je kristalno jasno da je opozicija u Republici Srpskoj pokazala podaništvo na šta ukazuju i riječi samog Eskobara koji je pred Kongresom potvrdio da je od njih tražio da ne podrže zahtjeve za vraćanje nadležnosti i zaštitu statusa Srpske.

– Nakon toga, lideri opozicije u Republici Srpskoj izjavili su kako ne podržavaju poteze Srpske u vraćanju nadležnosti i zaštiti statusa Republike – rekao je Tegeltija.

Pročitajte još

Tegeltija je istakao da je opozicija Republike Srpske pokazala da ne vodi politiku Srpske već stranih centara moći, te da izvršava njihove naloge, stavljajući ih ispred interesa Republike.

– Svi pokušaji opozicije da opravda ovo ponašanje ili ga demantuje su potpuno besmisleni, jer istina je kristalno jasna svakom ko ne želi da se pravi lud. Opozicija Republike Srpake na ovaj način pokazala je da je pod inostranim upravljanjem i da ne radi za interese Republike Srpske, nego za interese stranog faktora – istakao je Tegeltija.

Tegeltija je rekao da je to istina koju nikada više ne mogu da ospore.

– Opozicija je jednom izjavom Eskobara isprofanisana u Republici Srpskoj do mjere da je potpuno potrošena kao politički faktor. Sve njihove izjave pale su u vodu, pale su sve maske i pokazano je šta je i za koga radi opozicija u Republici Srpskoj – naglasio je Tegeltija.

On je dodao da narod u Republici Srpskoj ovo nikada ne smije zaboraviti i izrazio uvjerenje da će se uvijek naći dovoljno onih koji će ga na ovaj istorijski čin servilnosti i podaništva redovno podsjećati.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu