Svijet

"Istraga je to pokazala" Zaharova tvrdi da naftna kompanije iz Ukrajine finansira terorističke akcije u Rusiji

Istražna komisija Ruske Federacije utvrdila je da je naftna i gasna kompanija "Burisma Holdings", koja posluje u Ukrajini, finansirala terorističke akcije u Rusiji i na drugim teritorijama, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Marija Zaharova
FOTO: YURI KOCHETKOV/EPA

Ona je istakla da je riječ o nekoliko miliona dolara koji su korišteni za uklanjanje nepodobnih političkih i drugih javnih ličnosti, kao i u cilju nanošenja ekonomske štete, prenijela je “Raša tudej”.

Pročitajte još

Pokretanje krivičnog postupka po ovom pitanju, dodala je Zaharova, samo pokazuje da ruske vlasti posjeduju ozbiljne dokaze o umiješanosti određenih lica u terorističke aktivnosti protiv Rusije.

Situacija je apsolutno neprihvatljiva. Finansiranje terorističkih akcija od strane kijevskog režima i njegovih zapadnih rukovodilaca, prije svega Vašingtona, traje više od godinu dana. Organi za provođenje zakona provjeravaju umiješanost pojedinih državnih službenika, javnih i komercijalnih organizacija sa Zapada u ove nezakonite aktivnosti. Istraga je u toku – rekla je Zaharova.

Rusija je početkom mjeseca pokrenula krivični postupak da bi utvrdila povezanost zvaničnika SAD i NATO-a sa finansiranjem terorista. 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu