Hronika

Istraga UBISTVA DANKE ILIĆ (2): Tužilaštvo saslušava 3 NOVA SVJEDOKA

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru zakazano je saslušanje novih svjedoka u istrazi ubistva dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, koju su, kako se sumnja, usmrtili radnici JKP "Vodovod" iz Bora, Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50).

Istraga UBISTVA DANKE ILIĆ (2): Tužilaštvo saslušava 3 NOVA SVJEDOKA
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER/DRUŠTVENE MREŽE

Novo saslušanje zakazano je za petak, 5. jul, kada će biti ispitana još tri svjedoka u ovom slučaju. Jedan od njih je građanin Bora, dok su druga dvojica mještani Brestovačke banje – rekao je izvor Blica upoznat sa slučajem.

Podsjećanja radi, za ubistvo Danke Ilić, pored Srđana Jankovića iz sela Luka, osumnjičen je i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot kod Bora, koji je inače priznao zločin, rekavši da su vozilom JKP “Vodovod” udarili djevojčicu, nakon čega je on zadavio golim rukama. Takođe je otkrio da su mu u sakrivanju djevojčicinog tijela pomogli otac Radoslav i sada već pokojni brat Dalibor, koji je, podsjetimo, preminuo u Policijskoj upravi Bor nekoliko sati poslije hapšenja.

Stori za Danku Ilić
FOTO: RAZNATOVICANASTASIJA/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Srđan Janković iz borskog sela Luka nedavno je po treći put saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, gdje je dva sata odgovarao na pitanja u vezi slučaja zbog kog se nalazi u pritvoru. Janković je govorio, kao i na prethodnom ispitivanju, da nije kriv za ubistvo djevojčice i da je nikada u životu nije vidio, ni tog dana, niti prije – kaže izvor.

Pročitajte još

Dodao je kako je osumnjičeni samo detaljnije tužiocu objasnio svoje kretanje, odnosno vremenske odrednice koje se tiču kobnog dana.

– Kada je popravljao šaht zbog koga su on i Dragijević došli u Banjsko polje i koliko su se tamo zadržali. Takođe je i rekao da se pored deponije u ovom mjestu zadržao, jer je razgovarao telefonom- naveo je izvor Blica.

On je detaljno govorio o svemu kao i prethodnog puta, da nema nikakve veze sa zločinom i da dijete nije sreo, a kamoli udario kolima. U potpunosti je ostao pri iskazu koji je dao 4. juna i sa tim u vezi, nije otkrio nikakvu lokaciju na kojoj bi tijelo moglo biti, jer tvrdi da Danku kako je rekao, nije ni vidio.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu