Politika

"ISTRAJAĆEMO U BORBI ZA SLOBODNE INSTITUCIJE" Iz PDP odgovorili Dušanki Majkić

PDP smatra da današnje optužbe Dušanke Majkić na njihov račun pokazuju nervozu SNSD, jer se približava vrijeme kada će tužilaštva i sudovi početi ozbiljno da rade na procesuiranju visoke korupcije u Republici Srpskoj i BiH.

"ISTRAJAĆEMO U BORBI ZA SLOBODNE INSTITUCIJE" Iz PDP odgovorili Dušanki Majkić
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Navodi se ovo u saopštenju PDP u kom tvrde da „Majkić i SNSD ne brane u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu Republiku Srpsku i srpski narod, nego pokušavaju zaustaviti razotkrivanje razmjera pljačke koja je počinjena u Srpskoj pod okriljem SNSD koalicije“.

– Baš kao što je danas najavio Zdravko Кrivokapić, budući premijer Crne Gore, da ovu zemlju čeka istraga višegodišnjeg ekonomskog pljačkanja i ofšor bankarskih računa, na kojima su se gomilali profiti od nelegalne eksploatacije državne imovine, isti taj posao čeka nas u Republici Srpskoj onog momenta kad pravosuđe bude oslobođeno kontrole pod kojom se nalazi od strane SNSD i njihovih partnera – navode u saopštenju.

Dodaju da je Dušanka Majkić „najviše poznata po tome da je, kao delegat u Domu naroda, otišla u fiktivnu penziju na jedan dan i naplatila 30.000 KM otpremnine, te da je svog sina postavila za pomoćnika direktora Poreske uprave Republike Srpske, što mu je bilo prvo zaposlenje“.

Pročitajte još

– I jedno i drugo je izazvalo gađenje i zgražavanje u Republici Srpskoj, posebno kod mladih ljudi, a upravo ovakvi postupci direktno dovode do napuštanja Srpske i ubrzanog odlaska ljudi u inostranstvo, jer više ne mogu da trpe pohlepu, bahatost i nepotizam vladajućeg režima – navode u PDP.

Kažu da će PDP istrajati u borbi za slobodne institucije i izgradnju poštene i pravedne Republike Srpske.

– Lažni patriotizam SNSD, iza kojeg se krije potpuna privatizacija svih institucija u Srpskoj, doživjeće krah – zaključili su u PDP.