Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ITALIJANSKI BONI I KLAJD Nakon devet godina uhapšen par koji se predstavljao kao Džordž Kluni

Svijet
Autor:

Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP/TANJUG

Dvoje italijanskih državljanja koji su koristili ime američkog glumca Džordža Klunija kako bi promovisali modni biznis uhapšeni su na Tajlandu nakon devet godina provedenih u bjekstvu, javlja BBC.

Frančesko Galdeli (58) i Vanja Gofi (45) stavljeni su na crvenu Interpolovu potjernicu 2013. godine. Glumac Džordž Kluni ih je tužio te je na sudu u Italiji 2010. godine svjedočio protiv njih rekavši da su koristili njegovo ime s ciljem prevare. Takođe, optuženi su za niz drugih prevara u Italiji.

Galdeli i Gofi su pobjegli u rodnu zemlju kako bi izbjegli hapšenje, a dobili su nadimke “italijanski Boni i Klajd” po legendarnom američkom gangsterskom paru.

Galdeli i Gofi su uhapšeni u subotu u zajedničkoj akciji tajlandskih i italijanskih vlasti obavljenoj u predgrađu tajlandskog grada Pataja.

– Tokom ispitivanja je Frančesko priznao da se predstavljao kao Džordž Kluni te da je pokrenuo biznis s odjećom varajući ljude koji su mu slali novac – saopštila je tajlandska policija.

Par je živio na Tajlandu od 2014. godine, a Galdeli je te godine uhapšen. Ipak, tokom suđenja je pobjegao.

Italijanski mediji pišu da je par živio na Tajlandu prodavajući lažne Roleks satove putem interneta. Optuženi su za kršenje viznog zakona, a uslijediće izručenje, prenosi Klix.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO