Svijet

Prokrijumčarili 471.000 evra: Otkriveno kako je kokain moćnog narko-bosa stizao na ulice Hrvatske

USKOK je upravo potvrdio da je proširio istragu protiv grupe dilera droge povezanih s moćnim hrvatskim narko-bossom koji je nedavno izručen iz Turske.

policija hrvatske
FOTO: ANTONIO BAT/EPA

Otkriveno je da su preprodali još 340 kilograma kokaina i 73 kilograma marihuane, te prokrijumčarili 471.000 evra i 83.000,00 danskih kruna.

Stotine kilograma droge

Do sada ih se već povezuje s nabavkom stotina kilograma droge iz Kolumbije, Sijera Leonea i Španjolske i krijumčarenjem te droge brodovima do zemalja Evropske unije.

Pročitajte još

Sada je otkriven kanal kojim su novembra 2019. do marta 2021. na području Holandija, Belgije, Danske, Njemačke, Švajcarska, Bosne i Hercegovine, Austrije, Slovenije i Hrvatske krijumčarili kokain i marihuanu kako bi ih dalje preprodavali, prenosi N1.

Juče su uhapšena još četvorica pripadnika ovog narko-lanca, a dio ih je, kao što je poznato, od ranije u istražnom zatvoru.

Droga na tržištu RH

Istražitelji su sada pronašli dokaze da je ova skupina preprodavala drogu kupcima iz Splita, Solina, Biograda, Dubrovnika, Zadra, Rijeke i Zagreba, kao i za sada nepoznatim osobama u BiH.

Sumnja se da je od ukupno 340 kilograma prokrijumčarenog kokaina u Hrvatskoj završilo gotovo 127 kilograma. Sva marihuana s kojom je sada povezana ova skupina takođe je preprodana na hrvatskom narko-tržištu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu