Gradovi

Iz bijeljinskog "Komunalca" najavljuju: Tražićemo poskupljenje poslije izbora

Direktor AD "Komunalac" Bijeljina Miroslav Kulić rekao je da ova ustanova ima u planu da predloži Nadzornom odboru povećanje cijene usluga, ali nakon izbora.

Iz bijeljinskog "Komunalca" najavljuju: Tražićemo poskupljenje poslije izbora
FOTO SINIŠA PAŠALIĆ / RAS SRBIJA

On je naveo da smatraju da to “nije popularno” u ovom momentu s obzirom na to da se bliže izbori i početak izborne kampanje.

– Jednostavno, oko 10.000 KM nam cijena goriva mjesečno prouzrokuje veće troškove, tako da smatramo da je povećanje cijene realno – rekao je Kulić.

On je dodao da to mora da prođe i Savjet potrošača, te da se sve to vidi i da se razgovara i sa ostalim akcionarima.

– Zbog izbora nije bilo popularno da u ovom momentu idemo sa tim. Mislim da ćemo se vidjeti nakon izbora – rekao je Kulić.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je da skupštinska većina neće dozvoliti najavljeno poskupljenje komunalnih usluga AD “Komunalca” na štetu sugrađana, iako su odbornici usvojili izvještaj o radu ovog gradskog preduzeća, kao i plan poslovanja za ovu godinu.

On je naveo da je su usvajanjem izveštaj o radu ovog preduzeća i plana poslovanja pokazali da nema nikakvih opstrukcija skupštinske većine iako je gradonačelnik LJubiša Petrović imenovao upravu ovog preduzeća.

– Ono što je sporno to je da smo dobili informaciju iz Poreske uprave da je `Komunalac` zaposlio 34 nova radnika u ovoj godini. To nije prikazano u ovim jer nije ni bilo predmet izvještaja – naveo je Đurđević. 

Prihvati notifikacije