Magazin

Iz jajeta se izlegla DVOGLAVA ZMIJA, vlasnica šokirana "Neću je prodavati, obje će dobiti svoje ime" (VIDEO)

Zmija koja ima dvije glave došla je na svijet u trgovini egzotičnim kućnim ljubimcima u britanskom Devonu. Riječ je o šiljatonosoj zmiji koja se izlegla prošlog mjeseca u Ekseter Eksotiksu u Ekseteru.

dvoglava zmija
FOTO: EXETER EXOTICS/FACEBOOK/SCREENSHOT

Izuzetno rijetko

Ovakvo nešto je izuzetno rijetko, zapravo, šansa je jedan prema 100 hiljada. Vlasnica trgovine Alisija Džons rekla je da je bila šokirana i da se veoma iznenadila kad je shvatila da malena zmija ima dvije glave.

Two Headed Snake Update 🐍We have had so many people ask how the Two Headed Western Hognose is doing & we are happy to report that so far it appears to be doing well 🥰The right hand side head prefers sardine scented pinky heads & will take it from you himself if held up to him.The left hand head is interested in food but we think the throat may be a little narrower for that head as it seemed to struggle when offered food before. Hopefully this improves with time as the snake grows… possibly just having to have smaller food items.It is strange to see that the left hand head will make the chewing motion of eating whilst the right hand head is eating.Fingers crossed they continue to do well & we will keep you updated 🤞#twoheadedsnake #twoheaded #westernhognose #heterodon #heterodonnasicus #snake #snakes #colubrid #colubrids #reptile #reptiles

Posted by Exeter Exotics on Tuesday, August 8, 2023

Objasnila je i zašto se to dogodilo: iz tog jajeta trebalo je da se izlegu dvije zmije, blizanci, ali embrion se nije razdvojio, pa je na svijet došla jedna životinja sa dvije glave, piše BBC.

– Bila sam šokirana. Ovako nešto nevjerovatno je rijetko. Fascinantno je, ali je ipak tužno. Naime, zmije rođene sa dvije glave obično imaju kraći životni vijek od ostalih zmija. Zbog toga, ako osjetimo da je ona došla do faze u kojoj joj se situacija pogoršava, nije joj dobro ili pati, moraćemo donijeti tešku odluku – rekla je.

Pročitajte još

Daće im imena

Dodala je kako zmiju nema namjeru prodati i trenutno traži imena. Svaka će glava, naime, imati svoje ime, a prijedloge prima sa svih strana.

– Ova vrsta zmija nije sjajna za početnike, jer znaju siktati, glasni su i znaju ”reći” da ih se ostavi na miru. Ali, ja ih volim. Sviđa mi se što su prilično živahni i drski – pojasnila je Alisija, piše Jutarnji list.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije