Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Iz Službenog glasnika saznala da je SMIJENJENA: Mjesta direktora škole je koštala proslava „Dani Petrićevca“?!

Banjaluka
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Vesna Banjac

Direktorka banjalučke OŠ „Miloš Crnjanski“ Vesna Banjac, razriješena je ove funkcije, objavljeno je u Službenom glasniku Republike Srpske. Kako saznajemo, smjene ju je koštala proslava „Dani Petrićevca“, naselja u Banjaluci.

Iako se već danima spekuliše da će direktorka škole na Petrićevcu biti smijenjena nakon proslave, sada je informacija i zvanično potvrđena. Kako saznajemo, Banjac nije dobila razrješenje niti obrazloženje zbog čega će biti smijenjena, te je ovu vijest saznala upravo iz Službenog glasnika.

Narodni poslanik Draško Stanivuković, koji je bio gost na ovoj proslavi, kao i cijela škola, stali su na stranu direktorke, koja, je kako kažu, u suzama dočekala ovu vijest.

– Žena koja je uplakana i već 20 dana trpi razne pritiske danas slučajno sazna da je smijenjena. Niko je nije obavijestio, samo su iz druge škole zvali i rekli da će na njeno mjesto doći novi profesor. Znam da je razlog ona proslava, iako su samo godinu dana ranije na njoj učetvovali svi, čak i sam gradonačelnik, koji je i ove godine bio pozvan – rekao je Stanivuković, koji je danas posjetio Vesnu Banjac.

? Пред пуном салом ОШ,, Милош Црњански" насеље Петрићевац је прославило свој дан, јубилеј од 4 деценије постојања и 15…

Gepostet von Драшко Станивуковић – Draško Stanivuković am Freitag, 30. November 2018

Stanivuković tvrdi da je Vesna Banjac žrtva političkog obračuna, iako nije imala nikakve veze sa bilo čim, te je samo dala dozvolu da se manifestacije održi u školi.

– Iz izvora bliskih gradonačelniku Banjaluke, nažalost, provjereno znam da je ovo krenulo od prvo čovjeka Grada Banjaluka. On je prije samo godinu dana podržao ovakav događaj, a danas govori o zloupotrebi. Mi nećemo dozvoliti da ona ode; ako treba, idemo i u štrajk. Na ovom ne može da ostane. Savjet Mjesne zajednice je stao uz direktorku, svi nastavnici, kao i roditelji. Nemojmo da u društvu imamo dvostruke aršine. Nije politička borba vrijedna suze nijednog čovjeka – rekao je Stanivuković, te dodao da novi direktor neće ući u školu, jer se spremaju protesti, a možda i štrajk.

Vesna Banjac nije htjela da daje izjave za medije, te će se vjerovatno oglasiti kasnije.

Na naše pozive nije odgovorio ni gradonačelnik Igor Radojičić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO