Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

IZBO JE NOŽEM I ZATUKAO ČEKIĆEM Student i ikonopisac brutalno ubio komšinicu, suđenje ODLOŽENO

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Suđenje Vladanu Grahovcu (26), studentu stomatologije i ikonopisacu iz Raške, optuženom za svirepo ubistvo Jelice Tatarovski (82) u njenom stanu na Bulevaru Zorana Đinđića u Nišu, odloženo je, saznaju Večernje novosti.

Pripremno ročište trebalo je da se održi prije nekoliko dana, a zasad nema potvrde iz Višeg suda u Nišu koji je razlog otkazivanja. Potvrđeno je samo da se u vanrednom stanju održavaju suđenja koja ne trpe odlaganje, po zaključku Visokog savjeta sudstva. Prema saznanjima, ročište je trebalo da se održi, ali je otkazano iz nekih drugih razloga.

Grahovcu se na teret stavlja da je 1. septembra nožem i čekićem ubio svoju bivšu komšinicu, Nišlijku Jelicu, nakon čega je pobjegao. Uhapšen je u jednom hostelu u centru Beograda nekoliko dana kasnije.

Dok je u noći nakon zločina bježao ka prestonici, gdje će kasnije pokušati da se sakrije, beživotno tijelo starice u lokvi krvi pronašla je njena bratanica. Obdukcijom je ustanovljeno da je nesrećna žena izbodena nožem, i to više od deset puta, kao i da joj je čekićem razbijena glava. Grahovac je uhapšen nakon četiri dana zahvaljujući snimcima bezbjednosnih kamera u zgradi i DNK tragu koji je ostavio za sobom.

Već u prvi mah sumnjalo se da ju je usmrtio neko koga je poznavala, jer vrata nisu bila obijena. Starica, koja se inače teže kretala i bila slabije građe, mogla je da pusti u stan samo osobu koju poznaje i kojoj vjeruje.

Kamere su posljednji put staricu živu usnimile u 20.30, u subotu 31. avgusta, kada je ušla u zgradu.

Osumnjičeni Grahovac, inače njen nekadašnji komšija, kasnije te večeri dva puta je snimljen kako ulazi u zgradu. Prvi put je bio u trenerci, a drugi put u šortsu, pokazali su snimci bezbjednosnih kamera. Kako je izvjesno vrijeme živio u toj zgradi, i to na petom spratu kao i starica Jelica Tatarovski, rukom je zaklonio lice, da ga niko od stanara ne bi prepoznao.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO