Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

IZBOR „100 NAJVEĆIH U BiH“ Priznanje za „Hemofarm“ i „dm drogerie markt“

Biznis
Autor:

Foto: 100 najvećih u BiH

Direktor banjalučkog “Hemofarma” Saša Urošević rekao je Srni da je priznanje na manifestaciji “100 najvećih u BiH” u kategoriji “Prvi u djelatnosti – proizvodnja osnovnih farmaceutskih proizvoda” rezultat stalnog unapređenja poslovanja.

Urošević je istakao da je ova kompanija za veoma kratko vrijeme prešla put od novog igrača do lidera na tržištu lijekova u BiH.

– Postati i ostati lider za nas znači agilnost, konstantno unapređenje poslovanja, posvećenost i stalne investicije. Sve ove godine „Hemofarm“ u praksi dokazuje da je postojan partner zdravstvenom sistemu i pacijentima – naglasio je Urošević.

On je poručio da jedan od glavnih zadataka “Hemofarma” da konstantno uvodi nove i savremene terapije koje su ujedno i cjenovno dostupne građanima.

Svečanost uručenja priznanja najboljim kompanijama u BiH u okviru projekta “100 najvećih” okupila je sinoć u Sarajevu više od 450 najistaknutijih ljudi iz privrede BiH koji vode mala, srednja i velika preduzeća koja su rangirana u kategorijama po ukupnom prihodu, dobiti, izvozu i investicijama gotovinskog toka.

Hemofarm posjeta 1

Foto: Grad Banjaluka

Postrojenje Hemofarma

Među uspješnim privrednim subjektima je i kompanija je i „dm drogerie markt BiH“, kojoj je, sa ostvarenih 148.172.167 KM prihoda u 2018. godini, dodijeljeno priznanje “100 najvećih u BiH” za prvo mjesto u djelatnosti trgovina na malo kozmetičkim i toaletnim proizvodima u specijaliziranim prodavnicama.

Ivan Sabolić, ambasador Hrvatske, priznanje je uručio Admiri Isaković, članici Uprave „dm“-a.

– Ovo priznanje svrstava nas u značajne aktere pozitivnih privrednih tokova u BiH, a ujedno potvrđuje transparentnost našeg poslovanja i poslovnih uspjeha. Važno je da biznis zajednica, ali i cijelo društvo, podržavaju privredne subjekte koji svojim radom doprinose boljoj ekonomskoj klimi u zemlji. Izbor 100 najvećih u BiH je svakako jedan od primjera kako se ovim i sličnim projektima mogu afirmisati kompanije koje sudjeluju u kreiranju boljeg poslovnog ambijenta i razvoja – rekla je Sabolić.

Organizator manifestacije bile su “Poslovne novine”, suorganizator Spoljnotrgovinska komora BiH, uz podršku bonitetne agencije “LRC” i partnerstva sa Adiko bankom i “Evro ekspres” brzom poštom.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO