Banjaluka

Izbor najbrke i aukcija fotografije: Završen još jedan Movember, evo ko je osvojio laskavu titulu "Filijev brk"

Pod nazivom „Kontroliši se malo“, aukcijom fotografija i izborom najbrke, koji je ponio laskavu titulu „Filijev brk“, sinoć je završena kampanja Movember u organizaciji Udruženja građana „Superbrke“.

Izbor najbrke i aukcija fotografije: Završen još jedan Movember, evo ko je osvojio laskavu titulu "Filijev brk"
FOTO: V. ŠEVČUK/GRAD BANJALUKA

Laskavo priznanje „Filijev brk“ pripalo je Danilu Lužiji, a ovom događaju prisustvovao je i gradonačelnik, Draško Stanivuković.

-Udruženje “Superbrke” iz Banjaluke već 10 godina uspješno organizuje akciju “Movember” koja ima za cilj povećanje svijesti o važnosti pregleda i muškog zdravlja, ali i humanu stranu, kako bi se pomoglo najugroženijim pacijentima. Učešćem u aukciji fotografija “Superbrka” podržali smo ovu humanu priču – rekao je Stanivuković.

Pročitajte još

Naime, tokom mjeseca novembra, ovo Udruženje uložilo je velike na pore na podizanju svijesti kod muškaraca o važnosti preventivnih pregleda i samopregleda po muško zdravlje, odnosno podizanju svijesti o borbi protiv tumora testisa i prostate.

Pored različitih edukativnih sadržaja i radionice koje će biti održane tokom novembra mjeseca, ova akcija, baš kao i svih prethodnih godina imala je humanitarni karakter, a cilj je prikupiti što više novčanih sredstava za mladića Milana Mitrića iz Šipova, koji je pacijent Klinike za onkologiju, te će donacije biti prikupljane na nekoliko lokacija u našem gradu, ali i u Prnjavoru i Kozarskoj Dubici.

Podsjećamo, Movember je postao jedna od najvećih globalnih humanitarnih kampanja, u okviru koje se prikupljaju donacije i obavljaju edukacije kojima se podiže svijest o karcinomu prostate i testisa.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije