Politika

“Izdržali smo mi i gore stvari” Dodik komentarisao današnje ročište pred Sudom BiH

Ovo što se danas događalo pred Sudom i Tužilaštvom BiH još jednom je pokazalo da su to vanustavne institucije formirane voljom stranaca.

Milorad Dodik
FOTO: RTRS VIJESTI/YOUTUBE/SCREENSHOT

Rekao je ovo predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon današnjeg ročišta pred Sudom BiH. Na konferenciji za medije Dodik je, između ostalog, ponovio svoj stav da je proces koji se vodi protiv njega “tipični politički proces”.

Ovo što smo danas gledali zaista smuči čovjeku to mjesto. Protiv mene je podignuta prijava jer ne poštujem navodnog visokog predstavnika. Oni a priori žele da kažu da on postoji i to se mora slušati. Da ne pričam o tome kakvi su to pravnici i tužioci – rekao je Dodik.

Podsjetio  je da se javnosti priča o narko-kartelima koji su povezani s određenim političarima, ali i članovima CIK BiH.

– Kriminal tog opsega ide da je taj narko-kartel uticao na CIK i zato je Šmit zabranio da se diraju članovi CIK, a žele da osude mene i Lukića jer ga ne poštujemo – istakao je Dodik.

Pročitajte još

Imamo situaciju, dodao je, da se u BiH štite nedjelo i nemoral stranaca, dok se domaći ljudi pokušavaju disciplinovati jer ne poštuju te iste strance.

Ja sam predsjednik Republike Srpske i predstavljam politiku jednog entiteta i naroda, što je ključan element Dejtonskog sporazuma – poručio je Dodik.

Komentarisao je i odluku suda da odbije predložene svjedoke od strane njegove odbrane.

– Ovo odbijanje svjedoka je dokaz da se ovdje ne štiti pravo, već neizabrani stranac. Ko ga je ovdje doveo? Na osnovu čega je on izabran – postavio je pitanje Dodik.

Zaključio je da se “ovdje radi o sistemu koji bi trebalo da disciplinuje neposlušne”, prije svega Srbe, a nekad i Hrvate.

Mislim da su pretjerali i to će pokazati vrijeme pred nama. Izdržali smo mi i gore stvari, a i ja sam spreman da izdržim – zaključio je Dodik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu