Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Izdvajanja za Fond solidarnosti DOBROVOLJNA: Trivićeva razriješila NEDOUMICE

Društvo
Autor:

Foto: SRNA

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić ponovila je danas da su izdvajanja za Fond solidarnosti koji služi za saniranje posljedica izazvanih pandemijom korona virusom isključivo dobrovoljna i da oni koji iz nekog razloga ne žele ili ne mogu da se odreknu dijela ličnih primanja za to neće snositi posljedice.

– Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske je uputilo dopis svim osnovnim i srednjim školama u kojem smo im preporučili da u skladu sa svojim mogućnostima izdvoje dio ličnih primanja za Fond solidarnosti za obnovu Srpske. Oni koji imaju platu do 1.000 KM da izvoje do pet odsto, a oni koji primaju preko 1.000 KM da izdvoje do 10 odsto – istakla je Trivićeva.

Dodala je da je u preporuci i naglašeno da u skladu sa svojom voljom, dobrovoljno i ukoliko žele, novac mogu da izdvoje za Fond, te da nigdje nije rečeno kako je to obavezno.

Trivićeva je istakla da svi oni koji iz određenih razloga nemaju mogućnosti ili ne žele da se odreknu svog ličnog prihoda imaju na to pravo.

– To je više puta u medijima rečeno. To je stav i ovog Ministarstva, ali i Vlade Srpske – ponovila je Trivićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO