Društvo

IZDVOJEN DODATNI MILION KM Pašalić: Vlada podržava sa 30 odsto voćare u svim investicijama

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas da Vlada Srpske sa 30 odsto podržava sve što jedan voćar na svom imanju investira, te da je ove godine izdvojeno i dodatnih milion KM, koji su isplaćeni po hektaru voćarima.

IZDVOJEN DODATNI MILION KM Pašalić: Vlada podržava sa 30 odsto voćare u svim investicijama
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

On je u Crnjelovu kod Bijeljine istakao da voćarstvo ima krizu ne samo ove godine, podsjetivši da su u prethodne tri godine imali mraz u aprilu, što je na neki način otežalo proizvodnju.

Pročitajte još

– Mi smo odvojili milion KM ove godine dodatnih sredstava, po hektaru isplatili proizvođačima voća, prošle godine smo ima dali besplatne sadnice, za svakog ko je želio. Sve što jedan voćar na svim imanju inevestira od kupovine sadnica, podizanja voćnjaka, sistema za navodnjavanje, sistema protiv grada, mraza, mi podržavamo sa 30 odsto, uz sredstva koja smo im odobravali kao grantove – rekao je Pašalić.

On je naglasio da situacija u voćarstvu jeste složena, ali je negirao kao netačne navode da Ministarstvo neće da razgovara sa voćarima.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić posjetio je danas u Crnjelovu kod Bijeljine sistem za navodnjavanje koji je sada u punom kapacitetu.

Prihvati notifikacije