Gradovi

"Izgarao za Hrista, vjeru i ljubav" Episkop Dimitrije služio liturgiju povodom smrti vladike Atanasija

 Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije sa sveštenstvom služio je večeras u Sabornom hramu u Trebinju pomen za pokoj duše upokojenog vladike Atanasija.

"Izgarao za Hrista, vjeru i ljubav" Episkop Dimitrije  služio liturgiju povodom smrti vladike Atanasija
FOTO: EPARHIJA- ZAHUNSKO HERCEGOVAČKA

Episkop Dimitrije rekao je da je vladika Atanasije izgarao za Hrista, vjeru i ljubav.

– Hvala za sve, vladiki Atanasiju! Sad, kada je otišao, iz dana u dan mi ćemo shvatati koliko smo se bili navikli na nešto što je, zapravo, čudo u ovom svijetu: da neko sav izgara za Hrista, živi vjerom, da je ovaploćenje istine, da izgara za ljubav – istakao je episkop Dimitrije.

Episkop Dimitrije je rekao da je upokojeni vladika Atanasije znak da ovdje ima života vječnog, besmrtnosti, da na ovoj zemlji ima ljubavi, prave, besmrtne, Hristolike…, objavljeno je na sajtu Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

– Neka nam oprosti i neka se moli Bogu za nas, da kada dođe ponovo Gospod, da nađe vjeru na zemlji i to takvu vjeru, kojom je vladika Atanasije živio i gorio ovdje na zemlji. Neka je vječni spomen našem dragom vladiki Atanasiju. Hristos Vaskrse – rekao je episkop Dimitrije.

Na sajtu je saopšteno da je umirovljeni vladika Atanasije Jevtićpreminuo danas u 18.45 sati u trebinjskoj bolnici, a vrijeme sahrane ćebiti naknadno saopšteno.

Prihvati notifikacije