Politika

„Izgledi nam nisu veliki, ali suprotstavićemo im se snažnije nego što misle“ Vučić o rezoluciji o Srebrenici, govorio i o Kosovu

Mislim da je za ljude u Srbiji od presudnog značaja da mi uradimo svoj posao, da se borimo, nama izgledi nisu veliki, protiv sebe imamo najdominantnije svjetske sile Zapada.

aleksandar vučić predsjednik srbije
FOTO: FILIP STEVANOVIĆ/ANADOLIJA

Svi su sponzori te rezolucije o Srebrenici sa izuzetkom Novog Zelenda i Čilea. Od SAD, Italije, Francuske, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vućić u jutarnjem programu RTS.

Kako kaže, dobili su od tih zemalja poruke da će se boriti za tu rezoluciju.

Suprotstavićemo im se snažnije nego što misle – rekao je Vučić.

Vučić je pričao o svim izazovima, pritiscima na Srbiju i aktivnostima u narednom periodu.

Podsjećanja radi, Vučić je napisao pisma svim članicama Savjeta Evrope i pozvao ih da još jednom razmisle o prijemu Kosova. Pisao je i predsjedniku Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija i razgovarao sa njim o rezoluciji o Srebrenici.

Pismo uručuje Vuk Jeremić

Pismo će danas uručiti specijalni izaslanik Vuk Jeremić. Svi koji gaze ustavni poredak Srbije, za to će odgovarati, kaže Vučić.

-Posebno sam ukazao na trik kojim će se služiti 10. maja kada će poslati nacrt ZSO u tobožnji ustavni sud na ocjenu ustavnosti, poslije kojeg naravno ništa neće uraditi, ne bi li nekome zamazali oči i obezbijedili glas u Savjetu Evrope – rekao je predsjednik Vučić.

Pročitajte još

Istakao je da će Srbija nastaviti da se bori, kao i da je o tome razgovarao i sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom, koji je imao razgovore juče i prekjuče sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

– Mi ćemo se držati ne samo međunarodno javno-pravnih normi, već ćemo se boriti do posljednjeg trenutka za istinu i pravdu – rekao je Vučić, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu