Hronika

Izgorjela etaža i 12 kancelarija: Procijenjena šteta u "Elektrokrajini" nakon razornog požara, evo o kolikoj cifri se radi

U požaru koji je prije tri sedmice zahvatio dio pomoćnog poslovnog objekta „Elektrokrajine“ u centru Banjaluke izgorjela je jedna etaža sa 12 kancelarija i krov ovog objekta, a procijenjena šteta iznosi 256.200 KM.

Požar, Elektrokrajina
FOTO: BORISLAV ZDRINJA/UTSUPLJENA FOTOGRAFIJA

U „Elektrokrajini“ su za Capital potvrdili da je sva njihova imovina osigurana kao i da su sačuvane sve baze podataka.

– U požaru koji je zahvatio dio pomoćnog poslovnog objekta „Elektrokrajine“ izgorjela je jedna etaža (osam kancelarija „Elektroprivrede RS“ u zakupu i četiri kancelarije „Elektrokrajine“) i krov navedenog objekta. Кomisija koju smo formirali je sačinila izvještaj u kome je ukupnu štetu od požara na građevinskom objektu, kancelarijskom namještaju i tehničkoj opremi procijenila na 256.200 КM – rekli su u „Elektrokrajini“.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Dodali su da su sve baze podataka i važna dokumentacija sačuvani i na sigurnom, jer se nalaze u duploj digitalnoj formi, pohranjeni u serverima na odvojenim lokacijama koje nisu bile pogođene požarom.

– Na objektu koji je bio zahvaćen požarom trenutno se izvode radovi na uklanjanju izgorjelih dijelova, sanaciji i čišćenju, nakon čega će se prioritetno pristupiti postavljanju nove krovne konstrukcije i spoljne stolarije kako bi se objekat zaštitio od atmosferskih uticaja – istakli su u ovom preduzeću.

Direktor „Elektrokrajine“ Dragan Čavić rekao je danas za Capital da još nisu dobili izvještaj od Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

– Čekamo njihov izvještaj i zvanično obavještenje o tome šta je uzrok. U međuvremenu je komisija koju smo mi formirali izvršila kompletnu procjenu štete na objektu, a procjenu je radio i vještak osiguravajuće kuće kod koje je naša imovna osigurana – rekao je Čavić.

Pročitajte još

Podsjećamo, u objektu preduzeća “Elektrokrajina” početkom ovog mjeseca je izbio požar i proširio se na hotel „Bosna“ koji se naslanja na taj objekat.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu