Društvo

IZGUBIO BITKU SA VIRUSOM KORONA Preminuo pukovnik VRS Mile Beronja

Pukovnik Vojske Republike Srpske VRS Mile Beronja preminuo je u Novom Sadu od posljedica infekcije virusom korona u 73. godini, potvrđeno je Srni u Boračkoj organizaciji Republike Srpske.

IZGUBIO BITKU SA VIRUSOM KORONA Preminuo pukovnik VRS Mile Beronja
FOTO: RTRS

Beronja je rođen 1948. godine u Vukovaru, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju, po završetku srednje škole u Beogradu je upisao i završio Vojnu akademiju, a potom je kao oficir JNA službovao u Osijeku, Našicama, Derventi, Šamcu i Bijeljini.

Na početku odbrambeno-otadžbinskog rata Beronja se pridružio Vojsci Republike Srpske, pa je tokom operacije “Koridor 92” obavljao dužnost načelnika štaba Taktičke grupe jedan Vojske Republike Srpske, kojom je komandovao tada pukovnik Novica Simić.

Po završetku operacije “Koridor 92” Mile Beronja preuzima dužnost komandanta Druge posavske brigade VRS i ovu dužnost obavljao je do 1994. godine, kada je imenovan na dužnost načelnika oklopno-mehanizovanih jedinica Istočno-bosanskog korpusa VRS i na ovoj dužnosti je ostao do kraja rata.

Rat je završio u činu pukovnika.

Mile Beronja, koji je umro u srijedu, 13. januara, biće sahranjen u utorak, 19. januara, na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Iza Beronje su ostali supruga, kći i unučad.