Zabava

Izgubio kćerku i brak, pa doživio prosvjetljenje! Ko je guru Mohanđi, kojem porodice Đoković i Divac bezuslovno vjeruju

Indijski guru Mohanđi postao je inspiracija mnogim ljudima u Srbiji i regiji, a blisko sarađuje i sa Novakom i Jelenom Đoković, kao i sa porodicom Divac.

Izgubio kćerku i brak, pa doživio prosvjetljenje! Ko je guru Mohanđi, kojem porodice Đoković i Divac bezuslovno vjeruju
FOTO: MOHANJI OFFICIAL/YOUTUBE/SCREENSHOT

Mohanđi ima zvanični sajt na srpskom i proširio je svoje učenje na Balkan, a njegova supruga Devi Mohan koja je porijeklom iz Srbije takođe je uključena u njihovu zajedničku misiju, a to je širenje vibracija ljubavi, mira, solidarnosti i srećnog života, piše Sensa.

Mohanđi je sarađivao u raznim huanitarnim akcijama, druženjima i misijama sa porodicom Đoković i Divac, a nedavno je sa Jelenom Đoković posjetio Kosovo i Metohiju u želji da pomogne djeci u Velikoj Hoči.

Kako navode na Instagram stranici mohanji_balkan, Mohanđi je posjetio spomenike srpske kulture i duhovne baštine, obišao je manastire obišao je manastire Gračanica, Pećka Patrijaršija i Visoki Dečani.

– Dok živimo svoj život, moramo se sjetiti da mir, saosjećanje, ljubaznost, prihvatanje i mnogi rafiniraniji aspekti našeg postojanja postoje u nama i moramo ih njegovati. Kada njegujemo više aspekte svog postojanja, niži aspekti opadaju. Kada dobrota raste, podjele se završavaju – izjavio je Mohanđi nedavno u intervjuu za Sensa magazin.

Mohanđi je svoje učenje prenio na Internet i društvene mreže, ima svoj sajt na srpskom, besplatne meditacije na Jutjubu, pa čak i aplikaciju preko koje pratiocima šalje dobre vibracije čak i kada je udaljen od njih na drugom kraju svijeta.

– Pravo bogatstvo dolazi od onoga što dajemo ovoj planeti, a ne kroz ono što od nje uzimamo – istakao je Mohanđi.

Nakon što je 2000. godine izgubio kćerku u saobraćajnoj nesreći i doživio krah braka, ostao je bez novca i njegov život mu je donio brojne izazove i oluje. Kako se navodi, 2007. godine doživio je snažno “Šiva iskustvo” i započeo je put duhovnosti i mira, a kako se navodi na njegovom zvaničnom sajtu Mohanđi je humanitarista koji širi ljubav, čistoću srca, riječi i djela, hodajući putem “ahimse” (nenasilja).

– Nemate na raspolaganju vrijeme iz prošlosti, niti vam je budućnost trenutno na raspolaganju. Vi imate samo sadašnjost, upravo ovaj trenutak. Kada počnete da prihvatate sadašnjost i kada znate da imate samo ovo vrijeme da iskusite sve što ste željeli da iskusite, nećete se osjećati sebično i egocentrično. Imamo na raspolaganju svaki izbor, svaki razlog i pravo da ne patimo. Sebičnost i sve slično tome povezani su sa nesigurnošću, i povezani su sa instinktom preživljavanja. Samo višom svješću možemo ovo prevazići i stvoriti bolji svijet oko sebe.

Njegove lekcije o ličnom razvoju uticale su na mnoge ljude, a u svojim predavanjima često navodi koliko je važno razviti ljubav prema sebi, da bismo mogli čisto i potpuno da vodimo druge, kao i da život postaje mnogo ljepši ako se oslobodimo tereta prošlosti i neizvjesne budućnosti, već živimo SADA i OVDJE. – Kada počnemo nesebično da prihvatamo, poštujemo i volimo sebe, počećemo da volimo svako drugo biće spontano i bez napora. Ovo čini veliku razliku u nama, kao i u svijetu oko nas. Tijelo i duša su međusobno povezani, potrebni su jedno drugom za izražavanje i za iskustva. Pored toga, vrlo su odvojeni i znaju da su odvojeni. Kada dođemo u tu svijest, znamo ko smo i počinjemo da živimo taj život. Bilo koji aspekt života je nebeski ples. Kada počnemo da osjećamo taj nebeski ples, oko sebe vidimo samo onaj nebeski ples koji se naziva život. Život pleše kroz različite forme, a te forme su sjedinjene u univerzumu – izjavio je nedavno Mohanđi za Sensa magazin.

Prihvati notifikacije