Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“IZNENADILE SU ME REAKCIJE IZ CIJELOG SVIJETA” Irena je spasila bebu u SAD: U blizini je auto-put, samo sam ZGRABILA DJEVOJČICU

Društvo
Autor:

Foto: Facebok/Screenshot

Irena Ivić iz Prokuplja postala je planetarna zvijezda. Ne postoji medij u SAD, ali i širom svijeta, koji nije prenio vijest o Srpkinji kako u Milvokiju spasava osmomjesečnu djevojčicu dok je bosonoga i oskudno odjevena hodala ulicom po hladnom vremenu.

Naime, ona je prošlog mjeseca vozila gradski autobus ulicama Milvokija, na svojoj svakodnevnoj ruti, kada je u jednom trenutku skrenula pogled i ugledala dijete, a sada je za “Blic” opisala kako je usred vožnje primjetila djevojčicu, kako se osjeća sada, da li su je iznenadile reakcije koje stižu iz cijelog svijeta, ali i da li zna kako je dijete uopšte završilo na ulici bez nadzora.

– To je bilo jutro, vozila sam i na drugoj strani ulice vidjela malo dijete kako trči. Odmah sam zaustavila autobus. Znate, u blizini tog mjesta je i autoput. Morala sam da zaustavim vozilo. Moj cilj je bio samo da zgrabim dijete i da ga sklonim – ispričala je za “Blic” maltene u dahu.

Objašnjava da joj je odmah bilo jasno da djevojčica, za koju je, kako kaže, prvo mislila da je dječak, ima oko godinu dana.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

– Unijela sam dijete u autobus i počela da pratim protokol koji imamo za takve i slične situacije. Pozvala sam dispečera, a onda su obaviješteni i vatrogasci i policija. Brzo su došli, a došao je i moj supervizor – kaže Irena.

Ona otkriva da je bila veoma zbunjena i da ju je situacija prilično omela.

– Znate, pogodilo me je, baš sam se zbunila. Jedna putnica je prišla i dala mi jaknu. Imala sam svoju, bila mi je na sjedištu, ali vjerujte uopšte se nisam setila – rekla je za “Blic”, dodajući da se djevojčica ubrzo smirila kada ju je uvila i smjestila u krilo, pa je samo stavila prst u usta i zaspala.

Nakon nekog vremena, pojavili su se i članovi porodice djeteta.

– Nisam vjerovala da neko može da pusti dijete na ulicu i da ne zna gdje je. Nisam mogla da vjerujem da se takve stvari dešavaju. Nisam saznala šta se dogodilo i kako je dijete završilo samo na ulici, a oni mi nisu ni zahvalili – posljednje riječi izgovara potpuno nehajno, ali to je, kako nam je rekla, zato što vjeruje da je najnormalnije postupila i ne shvata zašto je njen postupak odjeknuo maltene u svim dijelovima svijeta.

– Nisam očekivala ovakve reakcije. Jesam da mi možda nadređeni nešto kaže ili da me pohvali, ali da cijeli svijet priča o ovome, nikako. Govorila sam sa brojnim medijima, svi me zovu. Znate, toliko sam se umorila da danas zbog toga i poziva nisam mogla ni da odem na posao – skromno priča Irena za “Blic“.

Nismo mogli da ne pitamo kako je usred vožnje uspjela da primijeti dijete i šta joj je prvo skrenulo pažnju, a onda je uslijedio odgovor koji je u potpunosti prikazao njenu profesionalnost i posvećenost poslu.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

– Znate ja uvijek gledam i sa strane. To mi je normalno. Ne znam da li i drugi vozači to rade, ali ja uvijek moram da gledam i pokušavam sve da vidim. Prolazili su i automobili, jesu, ali ovo je Amerika i ljudi nekako ne brinu toliko. Ipak, ja moram, ne umijem i ne želim drugačije – rekla nam je Irena.

Irena Ivić, vozač autobusa rodom iz Prokuplja, spasla je jednogodišnje dijete u Milvokiju koje je bosonogo, po hladnom vremenu, hodalo po ulici dok je na sebi imalo samo bodi i pelenu.

Ona je upravo u jednom od brojnih intervjua koje je dala nakon događaja ispričala i da je prvi put u SAD došla 2000. godine, dok je odluku da živi u toj zemlji donijela šest godina kasnije. Prvo je vozila školski autobus, zatim kamion i na kraju gradski autobus:

– Nisam imala potrebu da napustim Srbiju, imala sam dobar posao u Merošini, bila sam učiteljca. Odlučila sam da dođem jer sam dobila papire za SAD. Učila sam engleski, išla sam svaki dan u školu kao student i sada radim kao vozač autobusa – kaže ona.

(Blic.rs)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO