Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“PLAKAO SAM KAD SAM VIDIO SNIMAK” Brat Srpkinje koja je spasla dijete otkrio kako je hrabra vaspitačica stigla do Amerike

Društvo
Autor:

Foto: Facebok/Screenshot

Irena Ivić koja je postala heroj Milvokija nakon što je od smrzavanja spasla jedno dijete, u Prokuplju je radila kao vaspitačica.

Ona je vozila gradski autobus ulicama Milvokija, na svojoj svakodnevnoj ruti, kada je u jednom trenutku skrenula pogled i ugledala bosonogo dijete, staro oko dvije godine, kako samo trčkara ledenom ulicom. Odmah je zaustavila vozilo, sa sve putnicima u njemu, istrčala iz autobusa i krenula prema djetetu. Uzela ga je i unijela u autobus, a jedna putnica je ponudila svoju zimsku jaknu kako bi se dijete uvilo u nju i ugrijalo.

Sajt “Prokuplje na dlanu” piše da je ona u Prokuplju radila kao vaspitačica, a onda je od 1999. godine krenula da se bori za bolji život.

Sve do 2005. godine povremeno je bila u Americi. Nije dobro poznavala jezik, a zanimljivo je da je zeleni karton dobila na lutriji.

Prvo je vozila kamion, zatim školski autobus i na kraju, kako se pokazala kao dobar radnik, uspjela je da prije dvije godine dobije zaposlenje u gradskom saobraćaju, kao vozač autobusa.

– U Srbiji moja sestra čak nije ni vozila. Onda je, kada je otišla tamo, morala između ostalog i to da nauči. Kada sam vidio šta je uradila i gledao snimak, plakao sam. Zaista je dirljiva ljudska priča u kojoj je neko meni blizak pokazao humanost i ljudskost – rekao je Irenin rođeni brat Dejan Drobnjak i istakao da je ponosan na sestru.

On je rekao da je Irena uvijek bila borac i humanista. Kao vaspitačica u Americi ne može da radi, ali zato je u ovom poslu kojim se bavi, dostigla sve što se može.

– Život te svemu nauči i sve možeš. A onda kada se izboriš za svoje mjesto pod suncem, prirodno je da pomogneš i drugima. Ponosan sam na svoju sestru – dodao je on.

Zanimljivo je da je dijete koje je Irena spasila iz imigrantske porodice. Rođeno je u Americi, a roditelji mu dolaze iz Mjanmara. Majka je poslije porođaja imala post- traumatski sindrom zbog rata, pa kako je rečeno, nije ni primijetila da se dijete otrglo i nestalo. Ali na sreću, dijete je na ulici ugledala Irena i spasla ga.

(Tanjug, Prokuplje na dlanu)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO