Svijet

"Izrael udara neviđenom silom" Situacija u Gazi dostigla novi opasan nivo

Situacija u Gazi dostigla je "novi opasan nivo", izjavio je danas generalni sekretar UN Antonio Gutereš, dodajući da je u stalnom kontaktu sa regionalnim liderima da bi se fokusirali na načine za smanjenje patnje.

izrael palestina rat pojas gaze
FOTO: ATEF SAFADI /EPA

Potreban nam je hitan humanitarni pristup širom Gaze kako bismo mogli da isporučimo gorivo, hranu i vodu svima kojima je potrebna. Čak i ratovi imaju pravila – rekao je Gutereš.

U međuvremenu, izraelski premijer Benjamin Netanjahu obećao je da će “iskorijeniti” Hamas, istakavši da je izraelska kontraofanziva u Gazi “samo početak”.

On je rekao da Izrael udara na svoje neprijatelje “neviđenom silom”.

Pročitajte još

– Ovo je samo početak. Naši neprijatelji su tek počeli da plaćaju cijenu. Neću sada da opisujem šta će tek doći, ali želim da vam kažem da je ovo samo početak – rekao je izraelski premijer.

On je napomenuo da je razgovarao sa Džozefom Bajdenom i drugim svjetskim liderima i da postoji “ogromna” međunarodna podrška Izraelu.

– Iskorijenićemo Hamas i mi ćemo pobijediti. Biće potrebno vremena, ali iz ovog rata ćemo izaći jači nego ikad – istakao je Netanjahu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije