Hronika

IZREŠETALI GA SA 24 HICA Bulatoviću i Vidoviću 35 GODINA ROBIJE za ubistvo Miroslava Lazarevića

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Sašu Vidovića i Aleksandra Bulatovića na ukupno 35 godina robije zbog ubistva Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu.

IZREŠETALI GA SA 24 HICA Bulatoviću i Vidoviću 35 GODINA ROBIJE za ubistvo Miroslava Lazarevića
Foto: Nikola Morača/RAS Srbija

-U odnosu na Sašu Vidovića žalbe su odbijene i potvrđena je presuda Okružnog suda u Banjaluci kojom je osuđen na 19 godina zatvora. Aleksandru Bulatoviću je djelimično usvojena žalba i osuđen je na 16 godina zatvora izjavila je Jelena Despotović portparol Vrhovnog suda RS.

Sud je tako Bulatoviću smanjio kaznu za dvije godine u odnosu na prvostepenu kojom je bio osuđen na 18 godina zatvora. Tokom ročišta u Vrhovnom sudu RS u maju ove godine bile su pojačane mjere obezbjeđenja.

Foto: Nikola Morača/RAS Srbija

Prema presudi Vidović, Bulatović i još jedna nepoznata osoba su 16. oktobra 2016. godine terencem BMW X5 presreli Miroslava Lazarevića i izrešetali ga sa 24 hica iz automatske puške.

U optužnici se navodi da su njih dvojica pripremili i organizovali ubistvo Miroslava Lazarevića. Dok se vozio “golfom 7” ubice su Lazarevića presrele u Beogradskoj ulici ukradenim terencem BMW X5 i prema njemu ispalili 24 hica iz automatske puške, kalibra 7,62 milimetra.

Pročitajte još

Lazarević je pogođen sa više hitaca i na mjestu je ostao mrtav. Poslije zločina optuženi su pobjegli prema Sarajevu i pored zgrade u Aleji lipa su zapalili ukradeni BMW.

U vozilu su ostavili pušku i dva okvira puna metaka, koji su izgorjeli. Usljed plamena 26 metaka se aktiviralo čime su ugrozili živote dvije djevojke koje su bile u stanu u prizemlju zgrade. Od plamena su popucali prozori i izgorjela je stolarija na sobi stana Jasmina Ć. i oštećena su vrata na garaži Nedžada K. Ubrzo nakon ubistva uhapšeni su Bulatović i Vidović.