Društvo

"Izvan pameti je da odrasli presreću djecu po ulici i tuku ih" Dječaka (12) napao otac njegovog školskog druga, LUPAO MU ŠAMARE I ZAVRTAO UVO

Mog sina je napao otac njegovog vršnjaka i druga iz odjeljenja dok se vraćao kući iz škole. Zavrnuo mu je uvo, hvatao ga za vrat i lupao mu šamare. Dijete mi ima traume, poslije svega neće da ide u školu.

"Izvan pameti je da odrasli presreću djecu po ulici i tuku ih" Dječaka (12) napao otac njegovog školskog druga, LUPAO MU ŠAMARE I ZAVRTAO UVO
FOTO: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ovim riječima počinje ispovijest muškarac iz Smedereva (ime i prezime poznato redakciji), čiji je dvanaestogodišnji sin, kako kaže, maltretiran od strane odraslog čovjeka koji ga je, kako kaže, čekao poslije škole.

Objasnio je da je muškarac nasrnuo na njegovo dijete zbog verbalnog sukoba koji su djeca imala u školi.

Dijete se vraćalo kući, čovjek ga uvukao u auto

– Moj sin se sa još tri druga vraćao iz škole proše nedjelje, 31. oktobra oko pola jedan popodne, kada se pored njih zaustavio plavi automobil marke “audi” u kom je bio otac njihovog druga iz odjeljenja – kaže uznemireni otac i dodaje:

– On je otvorio suvozačeva vrata i pozvao mog sina da dođe, ponudio mu prevoz do kuće i rekao da hoće sa njim da porazgovara. Moj sin je to odbio, rekavši da neće da uđe u auto, nakon čega ga je on pozvao da priđe “samo da ga pita šta se dogodilo u školi”.

Prema njegovim riječima, kako je njegov sin prišao “audiju”, tako ga je napadač uhvatio za lijevo uvo i snažno krenuo da ga uvrće i vuče dijete tako da ga je skoro ubacio na sjedište suvozača.

Nakon šamara pokušao da ga uhvati za vrat

– Nakon toga ga je pustio i krenuo da mu lupao šamare, kad je pokušao da ga uhvati za vrat moj sin je uspio da se izmake i odmah se vratio do svojih drugara, a napadač je tako brzo otišao da nije zatvorio ni vrata automobila, već je samo dao gas – prepričava nemile scene čovjek iz Smedereva.

Objasnio je da je on za nemili događaj saznao dok je bio na poslu i da je potom sa sinom otišao u policiju.

– Podnijeli smo prijavu, moj sin je dao izjavu i ispričao sve što se dogodilo, a policija dalje postupa po ovom predmetu, trebalo bi da se ispitaju svjedoci, odnosno djeca koja su bila sa mojim sinom. Djeca će dati izjave u prisustvu svojih roditelja – kaže on.

Pročitajte još

Prema njegovim riječima dečaci, koji pohađaju šesti razred, verbalno su se sukobili najprije prošle godine i škola je tada reagovala i kaznila ih obojicu smanjenim ocjenama iz vladanja. On dodaje da su se njegov sin i taj dečak, čiji je otac neprimjereno odgreagovao ponovo sukobili prošle nedjelje, tačnije 31. oktobra.

Patrolirao oko škole

– I to je riješeno u okviru škole, ali je dječak pozvao svog oca i rekao kako ga je moj sin napao, nakon čega je on sjeo u automobil i patrolirao sve vrijeme oko škole čekajući da moj sin izađe, a onda ga je presreo ispred jedne prodavnice na putu do kuće i maltretirao ga – kaže sagovornik. Prema njegovim riječima on ne želi da ovaj napad na njegovo maloljetno dete prođe nekažnjeno.

– Ne želim da se ni jednom djetetu ovako nešto dogodi. Van pameti je da odrasli presreću djecu po ulici i biju ih – zaključuje otac žrtve. Kurir je kontaktirao i osnovnu školu koju pohađaju dječaci, ali im je rečeno da direktor nije tu.

Otekline, crvenilo i traume

Sagovornik je objasnio da se njegov sin požalio na zujanje u ušima i da su oni zajedno otišli u dom zdravlja gdje su su konstatovane lakše tjelesne povrede.

– On je imao oteklinu na licu i crvenilo. Konstatovano je i da mu je otekla ušna školjka i ušni kanali – kaže otac i dodaje da njegov sin ne može da spava, ne želi da ide u školu i plaši se.

Saslušanja svjedoka

Kako Kurir saznaje, policija je o slučaju obavijestila Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu, a tužilac je naložio da se prikupe sva neophodna obavještenja.

– Policija će po nalogu tužicoa najprije salušati svjedoke nemilog događaja. Takođe, obaviće se i druge neophodne službene radnje i nakon toga će izvještaj biti proslijeđen tužiocu koji će dalje odlučiti – objašnjava izvor.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu