Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

IZVINIO SE PORODICI Orbanov saradnik fotografisan u društvu prostitutki kod Dubrovnika (VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: ATV Magyarország/Youtube screenshot

Zolt Borkai, gradonačelnik mađarskog Đera, koji dolazi iz redova Fides, vladajuće stranke Viktora Orbana, fotografisan je s nekoliko prostitutki na brodu blizu Dubrovnika.

Novinar Balaž Cseko na Tviteru tvrdi kako su slike objavljene devet dana prije izbora u Mađarskoj, a na njima se nalazi Borkai u društvu nekoliko prostitutki na brodu blizu Dubrovnika.

Kako piše Cseko, Borkai je bio predsjednik mađarskog Olimpijskog odbora od 2010. do 2017., ali je izgubio Orbanovo povjerenje prije dvije godine.

U nedjelju, nakon objave snimaka, gradonačelnik je objavio fotografiju sa svojom porodicom napisavši: “Držimo se u dobru i u zlu”.

On se u ponedjeljak u izjavi za medije izvinio svojoj porodici, ali je naveo da nije prekršio zakon te da na spornim snimcima i fotografijama nije koristio javna sredstva”, prenosi Jutarnji.hr.

Otkazao je event u kampanji i naveo kako su “laži objavljene o njemu potekle od opozicije koja tako nastoji odvratiti pažnju od vlastite nesposobnosti”, javlja mađarski medij Hungary today.

Gradonačelnik Borkai je naknadno priznao da se on nalazi na slikama i snimkama, ali tvrdi kako su neki dijelovi bili manipulisani.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO