Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

IZVUČENA TIJELA RUDARA Na nesrećne radnike obrušilo se više od 50 kubnih metara zemlje

Hronika
Autor:

Foto: Screenshot/N1

Izvučena su tijela dvojice rudara iz podzemnog kopa rudnika u Srebrenici na koje se, prema prvim procjenama, obrušilo više od 50 kubnih metara zemlja, saznaje Srpskainfo.

Branimir Ostojić (30) iz Zvornika i Slaviša Žugić (44) iz Milića su rudari koji su danas izgubili život u podzemnom kopu rudniku boksita u Srebrenici. Nesreća se desila u jami rudnika koji je u vlasništvu kompanije “Boksit” Milići.

– U Rudniku boksita na području opštine Srebrenica pronađena su tijela dvojice rudara koje je zatrpao odron – potvrdio je i portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

Prema njegovim riječima, tijela rudara su prevezena u Dom zdravlja Milići radi preduzimanja daljih aktivnosti s ciljem utvrđivanja uzroka smrti.

Foto: Srna

Bobar je rekao je da im je danas oko 12 časova prijavljeno da je došlo do nesreće i da je u pitanju odron.

Policija je izašla na lice mjesta, a o ovom događaju obaviješteni su dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina i republički rudarski inspektor.

Odmah je započeto otkopavanje i uklanjanje materijala da bi spasioci došli do rudara.

Iz kompanije “Boksit” ranije danas je saopšteno da se u jamskom kopu “Braćan” na području Srebrenice odronila veća količina materijala koja je zatrpala dva rudara.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO