Politika

"Ja ne znam za šta služi ta peticija" Stanivuković o rezultatu sastanka vladajuće koalicije

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković komentarisao je rezultat sastanka rukovodstva Gradskog odbora SNSD Banjaluka sa liderima stranaka koje čine skupštinsku većinu, ali i rukovodstvom SNSD.

Draško Stanivuković gradonačelnik
FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Na tom sastanku razgovaralo se o Stanivukovićevom opozivu, a zaključak je da se o istoj temi razgovara i za 10-ak dana nakon što bude završeno prikupljanje potpisa građana u okviru peticije za opoziv.

– Ja ne znam za šta služi ta peticija – rekao je kratko Stanivuković za N1, tvrdeći da se isključivo bavi Banjalukom i politikama koje su za grad važne.

– Mi svi imamo istraživanja kao što ih i vi imate, ja sam lično platio privatnim novcem, a ne gradskim kako je to radio prethodni gradonačelnik, ja sam iz svog kućnog budžeta platio Ipsosovo istraživanje i rekli je da je Draško Stanivuković po podršci u Banjaluci beton ovdje – tvrdi Stanivuković istovremeno podvlačeći da skupštinska većina ima dovoljan broj ruku za pokretanje inicijative za opoziv.

Pročitajte još

Ipak, pozicija Stanivukovića danas značajno je drugačija u odnosu na period prije dolaska na vlast.

– Moji saborci prijatelji, kojima sam ja bio na usluzi, danas u suštini pomažu SNSD ovdje u Banjaluci ili na nivou Republike Srpske. Očigledno ako kažete da smo usamljeni da danas postoje veće šanse zato što ljudi ili Jelena ili Vukan i nijihove stranke podržavaju ono što radi SNSD. Da li je to neka vrsta, kako oni vole reći, simbioze – upitao je tvrdeći da kada se govori o njegovom opozivu ne treba sve prebacivati na lidera SNSD.

– Imate predsjednika Narodne skupštine, Stevandića, Čubrilovića, Đokića koji su svi protiv opoziva jer smatraju da to uopšte nije pametno zbog pozicije u kojoj se nalazi Republika Srpska. To dodatno destabilizuje političku situaciju – rekao je.

Na pitanje da li taj „izgovor“ zvuči srodno izgovorima pojedinih političkih lidera sa nivoa Republike Srpske, kada se njihova lična pozicija dovede u pitanje on odgovara:

– To znači da dva tri mjeseca neće biti skupštine jer se bavimo kampanjom. To znači da budžet mora da izdvoji pola miliona, milion da sprovedete izbore. To znači da će kampanja koštati mnogo novca, uzeti mnogo vremena, Skupština kojih i ovako nema neće biti – rekao je, a na konstataciju da sjednica Skupštine grada i sada nema, on odgovara tvrdnjom „ja sam tražio da se radi“.

Nevoljno Stanivuković je odgovorio i na pitanje o svom viđenju odnosa između lidera SNSD Milorada Dodika i predsjednika Gradskog odbora SNSD Banjaluka Vlade Đajića.

– Ja mislim da nema takta. Očigledno je da je Dodiku SNSD najvažniji i njegova politička karijera. A očigledno je da takt koji nema Vlado Đajić remeti ove stvari prema SNSD i njegovoj političkoj karijeri – rekao je Stanivuković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu