Politika

"NAJNEMORALNIJI SAM" Vukanovića Etički odbor NAJVIŠE KAZNIO, on OVO poručio poslaniku PDP

Poslanik Nebojša Vukanović zahvalio se Etičkom odboru parlamenta Srpske jer ga je kaznio najoštrijom kaznom u odnosu na preostalih pet prijavljenih parlamentaraca koji su se nedavno našli pred ovim odborom zbog povrede Kodeksa ponašanja.

"NAJNEMORALNIJI SAM" Vukanovića Etički odbor NAJVIŠE KAZNIO, on OVO poručio poslaniku PDP
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Ako je i bilo nedoumica, sada je sve jasno! Nebojša Vukanović je najnemoralniji narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a to je potvrdio i Etički odbor koji je Vukana kaznio najoštrije od svih prijavljenih poslanika, odbijanjem 15 odsto od plate – kazao je Vukanović.

On je dodao da je očekivao, ali i priželjkivao da bude najstrožije kažnjen od svih poslanika koji su bili u procesu.

Vukanović ističe da ne zna detalje iz svoje presude, niti kako su prošli ostali poslanici, ali da je dobio provjerene informacije da je Etički odbor njega najstrožije kaznio.

Prema njegovim riječima, kažnjen je sa 15 odsto koji će mu biti odbijeni od prve naredne plate, što je za svega pet odsto manje od maksimalne kazne koju Etički odbor može izreći.

Vukanović ističe da je ponosan na činjenicu da je i Etički odbor potvrdio ono što su potvrdili mnogi sudovi u Srpskoj od Trebinja, Sarajeva, Foče do Banjaluke, a to je da ja on najveći „prestupnik i najveći problem koji je ikada hodio ovom zemljom u poslednjih nekoliko godina“.

– Sve ovo sam i očekivao, a posebno se zahvaljujem „opozicionom“  poslaniku Draganu Galiću, koji je na sjednici Etičkog odbora bio veći katolik od pape, gori od Romićke i Andree Dorić, i otvoreno se zalagao da se drakonski kaznim jer se tobože loše branim, opravdavajući i podržavajući redovne sudove koji vrše organizovan progoni, pa se njemu posebno i zahvaljujem u video prilogu- poručio je Vukanović.

FOTO: Foto: SRNA
FOTO: Foto: SRNA
Dragan Galić

On je zamjerio poslaniku PDP Draganu Galiću jer su ga, kako tvrdi, njegovo ponašanje i nastup na sjednici Etičkog odbora odmah uvjerili da ću biti najstrožije kažnjen.

Vukanović kaže da je bio bio iznenađen i zaprepašten ponašanjem poslanika Galića koji mu je rekao kako se loše brani i da nije ni čudo što gubi silne sporove i novce u sporovima pred sudovima.

– Galić mi je rekao da me moraju kazniti, čime je potvrdio pravednost i poštenje koje se može vidjeti u našim sporovima. Recimo mene je tužilac u tom sporu, čestiti Spomenko Stojanović nedavno nazvao psetom, a prije toga govorio da sam reketaš i mafijaš koji ga ucjenjuje i iznuđuje novac. Prijetio mi je kako bih se mogao okliznuti o koru o bananu i dobiti batine. Nakon tih prijetnji sam mu odgovorio da ću ga čerečiti tri godine dok ne dobije šećer. Možda sam malo pretjerao, ali sam to rekao nakon njegovih sramnih izjava i optužbi – tvrdi Vukanović.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

On ističe da još nije dobio presudu Etičkog odbora, ali da će čim je dobije uložiti žalbu Kolegijumu NSRS. Međutim, Vukanović ne vjeruje da će od toga imati koristi.

– Imajući u vidu da u Kolegijumu vlast ima većinu vjerujem da će prihvatiti moju argumentaciju i da će mi uvećati kaznu na maksimalnih 20 odsto – poručuje Vukanović.

Pročitajte još

On ističe da je očito cilj i Etičkog odbora, ali i poslanika vladajuće koalicije da se sjednice parlamenta Srpske svedu samo na glasanje, bez ikakve prethodne rasprave. Vukanović je poručio da bi najbolje bilo da se poslanicima stave flasteri na usta kako ne bi mogli prgovarati, već da sjednice traju sat do dva, čime bi se ostvarila ogromna ušteda državi.

– Ne bi bilo ni nemorala jer ne bi diskutovali. Ako može i što manje da se pojede taj dan, odnosno da ne ručamo u skupštini. Samo dođemo i bez diskusije usvojimo tačke dnevnog reda i izglasamo što nam predloži Vlada, i prije ručka se pokupimo kući. Mislim da bi to bilo najefikasnije i tada bi bio najmoralniji parlament. Niti bi se čule teške riječi niti bi bilo teških rasprava niti bi se govorilo o problemima u ovako sretnoj i lijepoj zemlji – poručuje Vukanović.

Prozvani Galić je u kratkoj izjavi za Srpskainfo kazao da nema komentar na Vukanovićeve riječi.

– No koment, samo to mogu reći – bio je kratak Galić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu