Svijet

"Ja sam predstavnik Srba, pa tek onda Pupovac" Milanović se opet obrušio na predsjednika SDSS

Predsjednik Zoran Milanović ponovo je danas kritikovao predsednika SNV, SDSS i poslanika u saboru Milorada Pupovaca za kojeg je rekao da je, kako je naveo, "kupljen i ucijenjen".

"Ja sam predstavnik Srba, pa tek onda Pupovac"  Milanović se opet obrušio na predsjednika SDSS
FOTO: N1/YOUTUBE/SCREENSHOT

Milanović je u Spomen parku Jasenovac na obeležavanju 76-te godišnjice proboja zatočenika u tom ustaškom logoru, Pupovcu ponovo prigovorio to što je, kako tvrdi, lider SDS S izvrijeđao njegovu kandidatkinju za predsjednicu Vrhovnog suda.

– Ako želite na dramsku akademiju upišite. Da se pojavio iza mene na Palm Biču to bi bilo zanimljivo. Ja sam predstavnik Srba pa tek onda Pupovac. U Zagrebu je dobio 200 glasova, a ima više od 20.000 Srba u Zagrebu. To nije legitimno – rekao je Milanović, prenijeli su hrvatski mediji.

Prethodno je Milanović imao burnu raspravu sa novinarom Sašom Kosanovićem, koji je nekada radio na HRT, a sada radi za Srpsko nacionalno vijeće.

– Saša, da li dolazite ovde kao novinar ili političar? Jeste li član neke političke organizacije? Jeste li član nekog vijeća. Inače ste mi drag čovek, ali ste u sukobu interesa do grla. To je hrvatski problem, bježanje od istine. Vidim da nemate mikrofon, nemate mikrofon – rekao je Milanović, prenio je hrvatski portal Index.

Kosanović je odgovorio da ne radi na televiziji, da je tamo dobio otkaz, a Milanović je na to dodao:

– Znam, i dolazili ste k meni više puta. Bio sam vrlo loše volje zbog toga.

Osim za Pupovca, Milanović je rekao da je premijer ucijenio i predstavnika antifašista Hublina, koji je prema protokolu trebalo da bude u njegovoj delegaciji, ali nije jer, kao je kazao, njegovo udruženje zavisi od Plenkovićeve milostinje.

– Predstavnik antifašista ima jednu siromašno udruženje koje zavisi od Plenkovićeve milostinje. Ovdje su ljudi ucijenjeni – naveo je Milanović.

Prema njegovim riječima, jedini od svih koji se usuđuje da nešto kaže je predsjednik Jevrejske opštine u Zagrebu Ognjen Kraus.

– On (Kraus) nema cijenu, ne možeš ga kupiti – kazao je Milanović.