Svijet

JAKO NEVRIJEME POGODILO SLOVENIJU Bujice nose sve pred sobom, a kiša ne prestaje da pada (VIDEO, FOTO)

Urušio se most na putu između Stahovice i Kamnika u slovenačkom mjestu Kamništa Bistrica, uslijed bujica koje su nastale nakon zastrašujućeg nevremena koje je danas pogodilo Sloveniju.

Izlila se rijeka u Sloveniji
FOTO: BLIC VIDEO/SCREENSHOT

U trenutku urušavanja mosta njime je prolazio automobil koji se u posljednjem trenutku zaustavio i odmah krenuo unazad.

Brojni putevi širom Slovenije su zatvoreni zbog poplava i nevremena, dok saobraćaj na autoputu između Kranja i raskrsnice Ljubljana Brod dozvoljen i bez vinjeta.

Potresni prizori uslijed poplava

Najmanje troje ljudi poginulo je od posljedica nevremena i katastrofalnih vremenskih uslova koji su danas zadesili Sloveniju.

Vlasti apeluju da se ne izlazi iz kuće bez potrebe, dok su na terenu angažovane ekipe vatrogasaca, vojske i ekipa spasioca.

Slovenija, nevrijeme, žena, automobil, sasavanje
FOTO: KOROŠKA ČVEKA/FACEBOOK SCREENSHOT

Podaci Agencije za životnu sredinu (ARSO) pokazuju da je u dijelovima sjeverne, sjeverozapadne i centralne Slovenije palo više od 100 milimetara kiše u roku od 24 časa.

Vojska je evakuisala nekoliko dijelova zemlje, dok je na snazi i akcioni plan “Vihra” koji predviđa aktiviranje snaga Slovenačke vojske u slučaju prirodnih katastrofa većih razmjera i obezbjeđuje pomoć vojnika Slovenačke vojske sistemu zaštite od prirodnih i drugih nepogoda.

Izdato upozorenje za Hrvatsku

Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ) izdao je novo upozorenje kojim građane poziva da budu spremni da od nadolazećeg nevremena zaštite sebe i svoju imovinu.

Pročitajte još

Moguće je veliko nevrijeme u većem dijelu zemlje, zbog čega je za riječko i gospićko područje narandžasto upozorenje podignuto na crveno, prenosi Blic.

Hrvatska je izdala najviša upozorenja, dok nevrijeme prijeti i Srbiji, gdje je na snazi alarm za jaku oluju. RHMZ je izdao upozorenje za “vremenske nepogode i značajnu promjenu vremena” na području cijele Srbije za danas i sutra.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije