Banjaluka

JASNA RAČUNICA Više od 3.000 zaposlenih u gradskim preduzećima, ustanovama i organizacijama u Banjaluci

Na zahtjev gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića, sva gradska preduzeća, ustanove i organizacije, dostavile su spisak zaposlenih radnika sa podacima o sticanju diploma.

JASNA RAČUNICA Više od 3.000 zaposlenih u gradskim preduzećima, ustanovama i organizacijama u Banjaluci
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Prema dobijenim podacima, u 14 javnih ustanova, preduzeća i organizacija zaposlena su 2.324 radnika, što znači da ima više od 3.000 zaposlenih ako se tome doda još 788 radnika Gradske uprave Banjaluka, čiji su podaci ranije objavljeni u „Ličnoj karti Gradske uprave“ na zvaničnoj internet stranici Grada.

Podacima su obuhvaćeni: Centar za razvoj poljoprivrede i sela, koji broji 65 radnika, Gradska razvojna agencija sa 24 zaposlena, Turistička organizacija grada Banjaluka u kojoj su zaposlena 32 radnika, kao i JU Kulturni centar „Banski dvor“ sa 32 zaposlena.

Najviše zaposlenih ima JZU „Dom zdravlja“ Banjaluka, u kojoj radi 897 zaposlenih, dok je na drugom mjestu po broju zaposlenih JU „Centar za predškolsko  vaspitanje i obrazovanje“ sa 378 zaposlenih. Preduzeće „Vodovod“ ima 344 zaposlenih, a „Čistoća“ 227.

JU „Centar za socijalni rad“ broji 89 zaposlenih, JU Sportski centar „Borik“ 81, JU „Centar za obrazovanje odraslih“ 8, dok u preduzeću „Gradsko groblje“ rade 84 radnika.

JP „Depot – Regionalna deponija“ ima 45 zaposlenih, dok stara „Toplana“ ima 18 zaposlenih.

Tim za reviziju analizira dobijene podatke, a ono što je odmah vidljivo jeste da najviše zaposlenih sa diplomom Srednje strukovne škole Široki Brijeg ima u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, dok najviše zaposlenih sa srednjom ili višom školom koji su naknadno završili VSS ima u Domu zdravlja.