Hronika

Kurti tvrdi da je UBIJEN POLICAJAC "Kamioni bez registarskih oznaka blokirali ulaz u selo Banjska"

Kosovska policija saopštila je da je sinoć u 2.34 jedinica za brzu intervenciju granične policije primjetila da su na ulazu u selo Bajnska dva kamiona bez registarskih oznaka bila postavljena na mostu i da je ulaz u ovo selo preko mosta bio blokiran.

Aljbin Kurti
FOTO: MARTIN DIVISEK/EPA

Kada su jedinice iz stanice Zvečan stigle do ovog mjesta, kako su naveli, “naišle su na otpor”, dva policajca su upucana, a jedan je podlegao povredama.

– Jedinice reda Policijske stanice Zvečan, po dobijanju obavještenja, reagovale su na slučaj i krenule sa tri jedinice u pravcu lokacije. Čim su stigle u blizinu mjesta gdje je prijavljena blokada, policijske jedinice su naišle na otpor gdje je sa nekih položaja pucano iz arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i šok pištolje, pri čemu su usljed hitaca upucana dva policajca – navodi se u saopštenju policije na Fejsbuku.

Pročitajte još

Dodaju da su “jedinice policije u samoodbrani reagovale i uspjele da odbiju početni napad kako bi stvorile uslove za pružanje pomoći i povlačenje ranjenih kolega”.

– Povrijeđeni policajci su izvučeni sa lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u Južnoj Mitrovici, gdje je ljekar konstatovao smrt jednog teško povrijeđenog policajaca, dok je drugi van životne opasnosti. Na terenu su aktivirane sve relevantne policijske jedinice po profilima, koje su s vremena na vrijeme napadnute vatrenim oružjem sa različitih položaja, od organizovanih i naoružanih grupa. Policija Kosova, u saradnji i koordinaciji sa nadležnim institucijama i pravosudnim organima, preduzima radnje u cilju održavanja reda i javne bezbjednosti, kao i izvođenja pred organe pravde počinilaca napada na policijske službenike – stoji u saopštenju.

Oglasio se i Kurti

Aljbin Kurti saopštio je u objavi na Fejsbuku da je sinoć oko tri sata poslije ponoći u selu Banjska u Leposaviću, napadnuta Kosovska policija, pri čemu je jedan policajac poginuo, a drugi povrijeđen.

Poginuli policajac (A.B), prema ovim navodima imao je čin vodnika, a povrijeđeni je pripadnik granične policije i van životne je opasnosti, prenosi Blic.

– U ovom trenutku se nastavlja pucanje iz vatrenog oružja različitog kalibra na našu policiju. Napadači su profesionalci sa maskama i naoružani teškim naoružanjem. Osuđujemo ovaj zločinački i teroristički napad. Organizovani kriminal uz političku, finansijsku i logističku podršku zvaničnog Beograda napada našu zemlju. Vlada Kosova i državne institucije su spremne i u koordinaciji da odgovore na kriminal i kriminalce, teror i teroriste – naveo je Kurti , prenijela je Koha.

Oglasila se i predsednica Vjosa Osmani koja je za napad na policajce optužila “srpske kriminalne bande”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu