Hronika

JEDAN POTEZ GA JE SKUPO KOŠTAO Šarac vozio blindirana kola i nosio pancir, a kobnog dana je donio LOŠU ODLUKU

Aleksandar Šarac, koji je u subotu poslije podne teško ranjen na parkingu tržnog centra na Novom Beogradu, dao je svom vozaču-tjelohranitelju slobodan dan neposredno pred pucnjavu.

JEDAN POTEZ GA JE SKUPO KOŠTAO Šarac vozio blindirana kola i nosio pancir, a kobnog dana je donio LOŠU ODLUKU
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Prema informacijama koje posjeduje Blic, Šarac se od svog telohranitelja posljednjih godina nije razdvajao.

– On ga je vozio svuda i brinuo je o njegovoj bezbjednosti. Šta se dogodilo i zbog čega mu je Šarac tog dana rekao da je slobodan i da mu taj dan ne treba, nije poznato – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Pročitajte još

Da li je Šarac trebalo da se u tržnom centru nađe sa nekim biće poznato nakon istrage. Ono što je za sada poznato jeste da je pucač znao njegovo kretanje i kada će se tačno pojaviti na parkingu.

U Šarca je, za sada neidentifikovani napadač pucao iz pištolja “bereta”, kalibra 7,65 milimetara, sa prigušivačem.

Pancir, blindirana kola i obezbjeđenje

Šarac je, iz njemu poznatog razloga, strahovao za svoj život – vozio je blindirani “mercedes” i nosio pancir, ali ni to mu nije pomoglo, jer mu je napadač prišao sa leđa i ispalio mu dva hica u glavu. Oružje je tokom bježanja bacio u žbunje ispred tržnog centra. Tokom uviđaja su ga inspektori našli i vještačenje je pokazalo da su svi otisci sa njega izbrisani, kao i da je sastrugan serijski broj.

Sigurnosne kamere snimile su napadača – u crvenoj jakni, sa crnim kačketom na glavi, i maskom na licu. On je juče identifikovan kao L. I. (23) koji je organima reda dobro poznat po brojnim krivičnim djelima.

Naime, osumnjičeni L. I. u dosijeu ima više od 100 krivičnih djelaU pitanju su krađe, teše krađe, nelegalno držanje oružja, nanošenje lakih tjelesnih povreda. Ovaj sitni kriminalac uglavnom se bavio obijanjem trafika i krađom automobila.

Rekonstrukcija kretanja

Vjeruje se da je Šarac bio pod prismotrom i da je upravo ta njegova pratnja napadaču javila kuda se sve kreće meta. Osim toga, pretpostavka je da je pucač imao dobro organizovane saradnike koji su mu pomogli i nakon što se pješice, kako su snimile sigurnosne kamere, udaljio iz garaže u kojoj je pucao na Šarca.