Politika

JEDINI POLITIČAR U BIH KOME KASNI PLATA Vujović objasnio kako je Bileća došla u finansijski kolaps

Mnogi govore da je Bileća bankrotirala, ali nije tačno. Istina je da opštinski računi iz mjeseca u mjesec budu blokirani, ali navikli smo funkcionisati s tim, izjavio je načelnik opštine Bileća Veselin Vujović.

JEDINI POLITIČAR U BIH KOME KASNI PLATA Vujović objasnio kako je Bileća došla u finansijski kolaps
FOTO: SCREENSHOT/FACEBOOK/BN

Kako kaže, opštinski bankovni račun je u petak blokiran, ali već je odblokiran.

-Obično budemo u blokadi nekoliko dana, onda bude manjih priliva novca pa nas odblokiraju. Tokom 2022. godine bili smo 57 dana u kontinuitetu blokirani, kad smo to preživjeli, sve ćemo – rekao je Vujović.

Objašnjava da je problem u tome što su već odavno obaveze opštine veće od mjesečnih priliva.

Republičke vlasti su prethodnoj opštinskoj administraciji dozvolile da ne plaćaju poreze i sve što ide uz to, pa su nagomilali dug prema Poreskoj upravi, dobavljačima, radnicima za plate u visini od 20 miliona KM i to je ono što nas davi. Za ove tri godine uspjeli smo smanjiti dugovanja za 2,5 miliona KM, te broj zaposlenih za 95. Jako je teško sve to popeglati. Planirani budžet za ovu godinu je 11,5 miliona KM, mada sumnjam da ćemo uspjeti toliko realizovati – rekao je Vujović za Glas Srpske.

Pročitajte još

Prema njegovim riječima, posljednja primanja radnicima su isplaćena za oktobar prošle godine, dok su oni zaposleni koji tuže Bileću, a njih je oko 70 odsto, primili platu za januar ove godine.

Na pitanje da li njemu kasni plata, Vujović odgovara: „Kasni, naravno, ali neću odustati od borbe. Nemam pravo da odustanem, narod me je izabrao. Dao mi povjerenje da se pošteno borim za ovaj grad, što i radim sa svojim saradnicima“.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu