Društvo

JEDNA OSOBA PREMINULA U Srbiji još 83 novozaraženih korona virusom

U posljednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 4.356 osoba, njih 83 bilo je pozitivno (juče ih je bilo 75), dok je, nažalost, preminulo jedno lice.

JEDNA OSOBA PREMINULA U Srbiji još 83 novozaraženih korona virusom
FOTO: SASHENKA GUTIERREZ/EPA

Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, u bolnicama širom Srbije na respiratorima se nalaze 48 pacijenata (20 odsto više nego 24 sata ranije).

Veliku buru je podigao tokom današnjeg dana dr Predrag Kon kada je objelodanio da je dobio mnogobrojne snimke i fotografije iz Smedereva i Vrnjačke Banje na kojima se mogu vidjeti masovne proslave na kojima se uopšte ne poštuju epidemiološke mjere, piše Blic.

– Gledajući ovakve snimke svi ljekari koji su radili u kovid bolnicama i posebno infektolozi, anesteziolozi i pulmolozi vide ponovno punjenje bolnica i pacijente na respiratorima. Roditelji djece koja treba da pođu u školu osjećaju strah. Ponovo apelujem na nadležne državne organe, institucije i inspekcije da rade svoj posao… – napisao je Kon.

On je obraćajući se na Fejsbuku kazao da masovnu proslavu u Smederevu, ali i predstavu u Vrnjačkoj Banji vezuje “ista estradna umetnica”, a o kome se radi pročitajte ovde.